Hyundain WRC-talli haluaa uusia ryöstöretkensä Toyotan kotipyhätössä – ”Täydellinen päätös tälle vuodelle”

Hyundain WRC-tallin kaksi ensimmäistä vuotta uusilla Rally1-luokituksen autoilla ovat olleet takkuisia.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korealaisvalmistajan i20 N Rally1 -auto tuli selvästi raakileena pikataipaleille kaudeksi 2022, minkä myötä Toyota dominoi viime rallivuotta. Toyota nappasi kaikki mestaruudet myös tänä vuonna, vaikka Hyundai pystyi toki näyttämään, että se on kehittänyt autoaan.

Rallikausi 2023 päättyy tällä viikolla Japanissa, minne Hyundai teki ison ryöstöretken vuosi sitten. Hyundai nappasi Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin toimesta kaksoisvoiton Toyotan kotikonnuilla.

– Tuntuu, että kauden viimeinen ralli on edessä tosi nopeasti. Nyt meillä on viimeinen mahdollisuus puristaa ja näyttää, mihin automme pystyy. Kaksoisvoittomme viime kaudella näytti jo sen, että automme on tässä kisassa vahva, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul toteaa.

Asvaltilla Hyundain suorituskyky on kiistatta ollut tänä vuonna hyvää. Monte Carlossa ja Kroatiassa tiimi ylsi podiumille, joskin molemmissa kisoissa oli tyytyminen kolmanteen sijaan.

Pari viikkoa sitten ajetusta Keski-Euroopan rallista talli otti voiton pikipinnalla, kun Neuville oli ykkönen. Toyotan Kalle Rovanperä tosin antoi voiton suosiolla belgialaiselle sen jälkeen, kun mestaruus oli katkolla tallikaveri Elfyn Evansin keskeytyksen jälkeen.

– Suorituksemme näyttävät, että automme on menestyksekäs asvaltilla. Tavoitteemme on jatkaa vahvalla vireellä Thierryn ja Danin (Sordo) kanssa, jotka tuntevat nämä tiet, Abiteboul miettii.

– Haluamme päättää kauden parhaalla mahdollisella tavalla. Voitto olisi täydellinen päätös tälle vuodelle.

Neuvillen ja Sordon lisäksi Hyundain Rally1-auton puikoissa Japanissa nähdään suomalaiskuski Esapekka Lappi.

Japanin ralli käynnistyy torstaina vastaisena yönä Suomen aikaa ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen kisa starttaa puolen päivän tienoilla torstaina Suomen aikaa kaasuteltavalla yleisöpätkällä Toyotan stadionilla.

Rallissa ajetaan yhteensä 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy hieman alle 305 kilometriä.

Lue myös nämä