Esapekka Lappi jatkaa Hyundailla! Suomalaisen sopimukseen tulee merkittävä muutos

Esapekka Lappi jatkaa Hyundain WRC-tallin kuljettajana rallin MM-sarjassa myös ensi kaudella.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lapin sopimukseen tulee kuitenkin merkittävä muutos, sillä hän ajaa vain osan ensi kauden MM-ralleista Hyundain i20 N Rally1 -kilpurilla.

Lappi siirtyi täksi vuodeksi Hyundaille täysipäiväisellä sopimuksella. Alkukaudesta Lapilla oli hieman nihkeää, mutta keväämmällä Lappi pääsi hyvään vauhtiin. Huhtikuisesta Kroatian rallista lähtien Lappi ajoi neljä palkintosijaa viidessä osakilpailussa.

Nyt Lapilla on menossa hieman heikompi ajanjakso, sillä neljässä edellisessä osakilpailussa hänelle on tullut kolme rajua ulosajoa. Lappi yrittää saada kaudelleen tyylikkään päätöksen tämän viikonlopun Japanin MM-rallissa.

Lappi ajoi osittaisen kauden MM-sarjassa myös vuonna 2022 Toyotan kuljettajana. Ensi vuonna pieksämäkeläisen tehtävänä on tarjota tukea Hyundain kirkkaimmille tähdille Thierry Neuvillelle ja Ott Tänakille, joka tekee paluun talliin.

– Olen onnellinen ja kiitollinen jatkaessani yhteistyötä Hyundain kanssa kaudella 2024. Minulla on todella mukava olo tässä tiimissä – meille on kehittynyt hieno yhteys kuluvan vuoden aikana ja olemme näyttäneet, että paketillamme voi menestyä, Lappi sanoi.

– Minulla on yhä halukkuutta kehittyä ja menestyä ralliautoilussa ja haluaisin voittaa tämän tallin kanssa. Ensi vuodesta tulee erilainen ja mielenkiintoinen monin eri tavoin, mikä motivoi minua yhtä lailla olemaan tiimipelaaja kuin hakemaan henkilökohtaista menestystä. Yritämme saada vahvemman kauden vuonna 2024, Lappi linjasi.

Hyundai ei vielä ilmoittanut, kenen kanssa Lappi ja kartanlukija Janne Ferm jakavat ajovastuuta tallin kolmannessa Rally1-autossa ensi kaudella.

Paikkaan on tyrkyllä toinenkin suomalaiskuljettaja, Teemu Suninen, joka on ajanut tänä vuonna kolme MM-rallia Hyundain ykkösluokan menopelillä. Tänä vuonna kolmosautossa on nähty myös espanjalaiskonkari Dani Sordo.

Hyundai on väläytellyt myös mahdollisuutta ajattaa neljää Rally1-autoa ensi kaudella. Talli ei ole vielä vahvistanut, mikä on sen lopullinen strategia tulevana vuonna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat