Quantcast

Ott Tänak antaa sympatiaa nuorelle tallikaverilleen – ”Tiimimme tilanne ei ole helpoin juniorikuskille”

Hyundai-kuski Oliver Solbergin kausi rallin MM-sarjassa on ollut vaikea.
Oliver Solberg ja Ott Tänak
Oliver Solberg ja Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuorein takaisku nähtiin Suomen MM-rallin ensimmäisen varsinaisen erikoiskokeen avausmutkassa viime perjantaina, kun ruotsalais-norjalainen nuorukainen täräytti ulos tieltä ja joutui keskeyttämään. Kyseessä oli jo kauden neljäs keskeytys ja toinen iso ulosajo Solbergille.

Suomen MM-rallin voittaja ja Solbergin tallikaveri Ott Tänak ymmärtää tilanteen, jossa nuori kuski tällä hetkellä on. Myös Tänakin oma ura oli vaakalaudalla vuosikymmen takaperin, kun hän joutui parin WRC-kauden jälkeen hakemaan vuonna 2013 Subarulla vauhtia kotimaansa rallisarjasta. Virolainen kuitenkin nousi jo kaudella 2014 takaisin MM-sarjaan ajaen muutaman kisan WRC-autolla, mutta suurin osa vuodesta meni R5-kilpurin ratissa.

– Olen tietenkin pahoillani Oliverin puolesta, mutta kuten tiedämme, tilanne tiimissämme ei ole helpoin varsinkaan juniorikuskille, joka on tullut juuri lajiin kovimmalle mahdollisimmalle tasolle. Jopa meille kokeneemmille vuosi on ollut vaikea, koska auto saatiin myöhään valmiiksi ja kaikenlaisia haasteita on ollut, Tänak antaa sympatiaa Dirtifishin sivuilla.

– Eihän tuollaiset ulosajot ole järkevimpiä juttuja, mutta minusta Oliverin ei pitäisi olla liian huolissaan. Ei se ole kokonaan hänen oma vikansa. Hänen pitää vain nyt keskittyä itseensä.

Rallisivusto kysyi virolaiselta, miten Tänak vertaa omaa hankalaa jaksoaan MM-sarjassa Solbergin vastaavaan. Tänak korosti, että sekä tiimi että ajat olivat toisenlaiset.

– Olin silloin Malcolmin tiimissä ja jos tein jotain tuollaista, niin kaikki kuulivat sen huoltoparkissa sen jälkeen. Ne olivat eri aikoja, Tänak naurahtaa viitaten M-Sportin nokkamiehen Malcolm Wilsonin antamaan varsin tuimaan palautteeseen.

Solbergin tilanteen ymmärtää hyvin myös Hyundailla useamman vuoden takerrellut Pierre-Louis Loubet. Ranskalaiskuski siirtyi täksi vuodeksi M-Sport Fordille ja tulokset ovat parantuneet selvästi, ja sitä kautta myös itseluottamus on kasvanut.

– Minun ohjeeni on, että hänen pitää vain ottaa rauhallisesti, koska matka on pitkä. Jos itseluottamus katoaa, pitää se etsiä takaisin pienin askelin. Se on kuitenkin rankkaa, koska tuollaisessa tilanteessa voi alkaa epäillä omia kykyjään, Loubet sanoo.

– Oliverilla on kuitenkin hyviä ihmisiä ympärillään ja hän on hieno tyyppi. Olen varma, että hän tulee vielä takaisin. Olemme nähneet, että hän on loistava kuski, sillä voittihan hän muun muassa rallicrossin EM-sarjan osakilpailun. Emme voi kuitenkaan unohtaa, että taso WRC:ssä on äärimmäisen kova.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin TOP5-hetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat