Quantcast

Esapekka Lapilla kehnoja muistoja Belgiasta

Toyotan WRC-tallin suomalaiskuski Esapekka Lappi ajaa ensi viikolla ensimmäistä kertaa Belgiassa MM-tasolla.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kyseessä ei silti ole ensimmäinen kerta, kun pieksämäkeläinen kurvailee perinteikkäässä Ypres-rallissa. Lappi osallistui kisaan vuonna 2014, kun ralli kuului EM-sarjaan. Tuolloin homma tosin päättyi ikävästi yhdeksännellä erikoiskokeella.

– Ypres-ralli todellakin on kova haaste. Olen ollut siellä kerran kahdeksan vuotta sitten ajamassa EM-sarjaa. Vauhtimme oli ihan hyvällä tasolla, kunnes ajoimme ulos tieltä, Lappi muistelee.

Ennen ulosajoaan Lappi oli kisassa kolmantena kirjautettuaan juuri edelliselle pätkälle ensimmäisen pohja-aikansa. Kyseisellä kaudella Lappi kuitenkin voitti EM-tittelin otettuaan osakilpailuvoitot Latviasta, Irlannista ja Sveitsistä.

Huonoista muistosta huolimatta edellisessä osakilpailussa Suomessa kolmanneksi ajanut Lappi odottaa Belgian rallia innolla.

– Nautin tästä autosta asvaltilla todella paljon. Kroatiassa emme saaneet toivottua tulosta, mutta olin todella tyytyväinen auton käyttäytymiseen. Siksi voin lähteä Belgiaan luottavaisin mielin, Lappi kertoo.

– Minulla ei toki ole kokemusta viime vuodelta, mutta uskon, että voimme silti olla kilpailukykyisiä ja taistelemme hyvistä sijoituksista.

Belgian MM-ralli ajetaan 18.-21. elokuuta.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat viime vuodelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat