Quantcast

Jari-Matti Latvala varoittaa Belgian MM-rallin haasteista – ”Kuskien pitää osata lukea tietä”

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Belgian asvalttiosakilpailulla.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala korostaa kilpailun vaikeaa luonnetta.

– Ypres on haastava ja nopea asvalttiralli, jossa on paljon kovia jarrutuksia sekä leikkauksia. Likaa nousee paljon tielle. Jos sataa vettä, asvaltti on todella liukas. Kuskien pitää osata lukea tietä ja päätellä, miten pito muuttuu, Latvala summaa.

– Olemme mielestäni paljon paremmin valmistautuneita kuin viime kerralla. Ymmärrämme nyt paremmin kisan luonteen ja osasimme testata sopivilla teillä. Uskonkin, että olemme kilpailukykyisiä ja valmiita taistelemaan voitosta.

Toyotan WRC-tallin walesilaiskuski Elfyn Evans metsästää edelleen rallikauden ensimmäistä voittoaan. MM-sarjassa neljäntenä olevan Evansin seuraava mahdollisuus on Belgian asvalttiosakilpailussa. Urakka ei ole helpoimmasta päästä, sillä Hyundain Thierry Neuville on kotikisassaan suurin suosikki.

– Niillä, joilla oli kokemusta rallista, näyttivät sen merkityksen viime vuonna. Tämän vuoden testeissä myös me tiesimme vähän paremmin, mitä odottaa ja mitä autolta tarvitaan. Siinä mielessä on mukava päästä mittaamaan suorituskykymme, Evans sanoo.

Ypres-ralli nimellä paremmin tunnettu kilpailu ei päästä autokuntia helpolla. Luvassa on jälleen röykkyistä asvalttia ja paljon pidonvaihteluita.

– Se on ihan uniikki kisa ja täysin erilainen kuin edelliset rallit. Jopa Kroatian asvalttikisaan verrattuna Ypres on erilainen. Suoria ja risteyksiä on paljon, joten siinä mielessä homma näyttää paperilla helpolta, mutta oikeasti se on kaukana siitä, Evans miettii.

– Tienpinta vaihtelee paljon ja tiet ovat lisäksi kapeita sekä pomppuisia. Jarrutukset risteyspaikkoihin ovat hyvin tärkeitä.

Belgian MM-ralli ajetaan 18.-21. elokuuta.

Katso alapuolelta, mitä Belgian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat