Onko Tommi Mäkinen tosissaan Hyundai-kuskin perässä?

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Hyundai-kuljettaja Dani Sordon nimi on yhdistetty viime viikkoina spekulaatiossa Toyotan WRC-rallitiimiin.

Toyota-kuljettajien Ott Tänakin, Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken sopimukset ovat katkolla kuluvan kauden lopussa. Espanjalaislehti Marca kertoi muutama viikko sitten, että Sordon nimi löytyy Tommi Mäkisen ehdokaslistalta.

Sordo on tehnyt selväksi, ettei hän ole äärimmäisen innokas ajamaan enää kokonaista kautta. Tällä kaudella hän on osallistunut kuuteen MM-ralliin, mutta espanjalainen on vakuuttanut vauhdillaan. Sordo otti uransa toisen MM-osakilpailuvoiton Sardiniassa kesäkuussa.

Sordo on tullut tunnetuksi loistavana kakkoskuljettajana ja tiimipelaajana. Hän tuo tallille varmasti pisteitä, ja sellaisen kuljettajan Mäkinenkin halunnee Toyotalle.

Mutta onko Mäkinen tosissaan Hyundai-kuljettajan perässä? Mäkinen puhuu lämpimästi Sordosta Autosportin tuoreessa artikkelissa, mutta varsinaisesta jahdista ei taida olla kyse.

– Hän on ollut tänä vuonna todella hyvä, vaikka hän ei aja täyttä kautta. Hän on ollut vahva, joten toki pidämme häntä silmällä, Mäkinen sanoi Autosportille.

– Meillä on tällä hetkellä kolme erittäin hyvää kuljettajaa, joten tilanteessamme ei ole valittamista, tallipomo lisäsi.

Mäkinen painotti Saksan MM-rallin jälkeen Rallit.fille, että tallin ensimmäisenä tavoitteena on pitää MM-sarjaa johtava Ott Tänak tallissa. Myös Hyundai ja M-Sport Ford ovat Tänakin perässä.

– Nyt jatkamme keskusteluja ja neuvotteluja. Kaikki riippuu siitä, milloin Ott haluaa mennä asian kanssa eteenpäin ja tehdä ratkaisuja. Sen jälkeen alamme purkaa muiden tilannetta, kunhan olemme ensin saaneet Ottin tilanteen selville, Mäkinen sanoi Rallit.fille.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Turkissa. Toyota otti viime vuonna kaksoisvoiton Marmariksen ympäristössä ajetussa sorakisassa.

Katso alla olevalta videolta, mitä ensi viikolla ajettavassa Turkin MM-rallissa on luvassa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja