Tommi Mäkinen Hyundain konkarikuskin perässä? – ”Hän kiinnostaa minua kovasti”

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rallitallin ensi kauden kuskeilla on spekuloitu pitkään ja hartaasti. 

Varmaa on, että tiimin ykköskuski, MM-sarjaa johtava Ott Tänak ottaa tallipaikan halutessaan ”suomalaistallista”, jos vain riittävä määrä euroja lyödään pinoon ja virolaiselle taataan varma sekä kilpailukykyinen auto ensi kaudeksi.

Suomalaislupaus Kalle Rovanperää povataan myös vahvasti Toyotan pilttuuseen ensi sesongiksi. Myös veteraanikuski Jari-Matti Latvalan jatkosopimusta on pidetty mahdollisena Suomen MM-rallin kolmannen tilan jälkeen. Suomalaisten lisäksi Japanin päässä halutaan varmasti nähdä myös Takamoto Katsutan iskukyky Yaris WRC:n ratissa. Nykykuskeista Kris Meeke tuskin saa jatkopahvia ensi vuodeksi.

Tallipomo Mäkinen tähyilee myös muihin tiimeihin. Esimerkiksi Sardinian MM-rallissa kesäkuussa uransa toista voittoa juhlinut Hyundai-kuski Dani Sordo on ”Puuppolan paronin” tähtäimessä.

– Hän kiinnostaa minua todella paljon. Voin vakuuttaa, että hän on todella korkealla minun listallani. Hän on mukava tyyppi ja ajaa erittäin tasaisesti, Mäkinen sanoo espanjalaislehti Marcan nettisivuilla.

– Saksan rallin jälkeen mietimme tarkemmin, mitä polkua lähdemme kulkemaan ensi vuonna.

Varmaa kuitenkin on, että Mäkinen tekee kaikkensa, jotta Tänak pysyy Toyotalla.

– Ott on hyvin samanlainen kuin minä olin aikoinaan. Olin aina yksin, hiljaa, hieman lukittuna omaan itseeni.  Vihasin haastatteluja, enkä halunnut, että minua häiritään. Ott on todella päättäväinen ja hän tietää, mitä haluaa. Hän on myös hyvin täsmällinen työssään, Mäkinen summaa.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö