Toyotalle huhuttu rallitähti: ”Kymmenestä miljoonasta muutan vaikka Suomeen”

Dani Sordo. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH

Espanjalaismedia uutisoi viime viikolla Toyota-pomo Tommi Mäkisen mielenkiinnosta Hyundain konkarikuski Dani Sordoa kohtaan.

Maailman parhaaksi kakkoskuskiksi tituleerattu Sordo nappasi kesäkuussa Sardinian MM-rallissa uransa toisen voiton. Tällä viikolla mies on jälleen Hyundain kuljettajakolmikossa, kun MM-sarja jatkuu Saksassa, missä Sordo nappasi kuusi vuotta sitten uransa ensimmäisen ykköstilan.

Tommi Mäkinen on kiinnostunut sinusta. Mitä ajattelet asiasta?

– Niinkö? En minä siitä tiedä mitään…Okei, näin minä sen jutun espanjalaisessa lehdessä, Sordo sanoi Rallit.fille.

– Yksi noista kavereista sen kirjoitti. Ostin hänelle hyvän illallisen siitä jutusta, Sordo velmuili osoittaen vieressä istuneita espanjalaiskollegoita.

Sordo on tasaisen varma kuski, joka pystyy ajamaan tarvittaessa aivan kärkivauhtia. Mäkisen mielenkiinto lämmitti Hyundai-pilotin mieltä.

– Olin tietenkin onnellinen siitä. Onhan se mukavaa, että minusta ollaan kiinnostuneita.  Se on merkki, että olen tehnyt hyvää työtä. En ole ollut missään yhteydessä Tommiin, joten en osaa sanoa siitä enempää, Sordo totesi.

Sordo ajaa tällä kaudella kahdeksan MM-rallia Hyundailla. Uransa ehtoopuolella oleva espanjalainen on monesti sanonut, ettei täyden kauden ohjelma enää edes innosta konkaria.

Mistä hinnasta lähtisit Toyotalle täydeksi kaudeksi?

– Kaikella on hintansa, Sordo naureskeli.

Olisiko kymmenen miljoonaa euroa tarpeeksi?

– Kymmenestä miljoonasta eurosta muutan vaikka Suomeen kymmeneksi vuodeksi. Siitä hinnasta tekisi aika monta asiaa. Luulen, että moni teistäkin tekisi, Sordo hauskutti.

– Kuten sanoin, kaikella on hintansa. Tähän nykyiseen ohjelmaan olen hyvin tyytyväinen. Ajamiseen ei koskaan väsy, mutta kaikkeen muuhun voi väsyä tai siitä tulee ainakin vähän stressiä. Kilpailu on kovaa, ja tähän hommaan kuuluu niin paljon muutakin kuin vain ajaminen kisoissa. Se on mentaalisesti aika raskasta.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö