Quantcast

Onko tässä Toyotan WRC-tallin tuleva päällikkö? Tommi Mäkinen paljastaa, ketä hän on suositellut seuraajakseen

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-talli ei jatkaa ensi kaudella Tommi Mäkisen alaisuudessa.

Toyota ilmoitti tiistaina, että se on hankkinut Mäkisen firmalta Toyotan WRC-toiminnot, joista ”Puuppolan paronin” porukka on vastannut rallin MM-sarjassa. Vuoden 2021 alusta lähtien WRC-tallia pyörittää Toyota Gazoo Racing Europe, mutta Mäkisen yritystä ei kokonaisuudessaan siirretä syrjään projektista.

Lue myös: Uutispommi! Tommi Mäkinen ei jatka Toyotan WRC-tallin pomona tämän kauden jälkeen – siirtyy uuteen pestiin

Tallin toimipisteet pysyvät jatkossakin Jyväskylässä ja Tallinnassa.

– Järjestely on sellainen, että TMR (Tommi Mäkinen Racing) jatkaa TMC:n (Toyota Motor Corporation) kanssa yhteistyötä, ja WRC-toiminta siirtyy kokonaan TGRE:n (Toyota Gazoo Racing Europe) vetämäksi. Ei tässä tapahdu mitään dramaattisempaa – tiimi vain siirtyy kokonaan Toyotan alle. Operaatio jatkuu muuten samanlaisena, Mäkinen selvittää Rallit.fille.

Toyotan WRC-talliin tulee kuitenkin yksi iso muutos, sillä Mäkinen ei jatka tallipäällikkönä. Kuljettajaurallaan neljä maailmanmestaruutta saavuttanut Mäkinen siirtyy Toyotan moottoriurheiluosaston neuvonantajaksi.

– Siellä katsellaan tulevaisuutta ja ylipäätään moottoriurheilua. Ja voi olla, että siihen kuuluu myös tuleviin siviiliautoihin liittyviä asioita, Mäkinen kertoo.

– Olen ollut aika paljon ollut reissun päällä, joten sikäli hieman helpottaakin, että ei tarvitse enää jatkuvasti reissata. Tulevaisuudessa reissaaminen suuntautuu enemmän Japanin suuntaan.

Katso alta kooste viime viikonloppuna ajetusta tapahtumarikkaasta Turkin MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350360″ ap mute]

 

Kenestä seuraava tallipäällikkö?

Mäkisen mukaan Toyotan WRC-tallia voi jatkossakin pitää suomalaisena tiiminä, vaikka Toyota otti projektin vedettäväkseen. Onko siis mahdollista, että Mäkisen seuraaja voisi olla suomalainen?

– Toivottavasti. Olen vähän ehdotellut sellaista, koska se voisi olla järkevää. Mutta katsotaan, Mäkinen vastaa.

Kenties vahvin ehdokas Toyotan uudeksi tallipäälliköksi on Kaj Lindström, joka työskentelee nykyään urheilutoimenjohtajan tittelillä tiimissä. Lindströmin Toyota-ura alkoi Juho Hännisen kartanlukijana ja parivaljakko kilpaili yhdessä Toyota Yaris WRC:llä MM-kaudella 2017. Jo saman vuoden päätöskisassa Australiassa Lindström aloitti tiimin ”kakkospomona”, kun Hännisen kisakuskin pesti päättyi.

Kaj Lindström
Kaj Lindström juhli Sebastien Ogierin (vas.) ja Julien Ingrassian (oik.) kanssa Meksikon MM-rallin voittoa maaliskuussa.Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Lindström tuntee tallin kuin omat taskunsa, sillä hän on ollut Toyotan nykyisessä WRC-projektissa mukana alusta alkaen.

Lindströmillä ja Mäkisellä on puolestaan pitkä yhteinen historia – Lindström toimi puuppolalaisen kartturina MM-sarjassa 2000-luvun alkupuolella.

Tommi Mäkinen, onko suosittelemasi henkilö lukenut sinulle joskus nuotteja?

– Hah hah! Voisi kuvitella, että on hyvinkin voinut, Mäkinen hekottaa.

– Hänellä on osaamista paljon ja hän tietää hyvin tarkkaan tämän maailman. Siitä on iso etu, jos on sellainen henkilö, joka tuntee kaikki tyypit valmiiksi eikä tarvitse lähteä opettelemaan ja katselemaan, mitä tehdään kenenkin kanssa, Mäkinen myöntää.

Lue myös: Tommi Mäkiseltä rajua tylytystä, uhrina Ott Tänak – ”Äärimmäisen tyhmää ja epäurheilijamaista”

Lue myös nämä

  • Uusimmat