Uutispommi! Tommi Mäkinen ei jatka Toyotan WRC-tallin pomona tämän kauden jälkeen – siirtyy uuteen pestiin

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkinen jättää rallin MM-sarjassa kilpailevan Toyota Gazoo Racingin tallipäällikön tehtävät kauden 2020 jälkeen.

Toyota tiedotti tiistaina, että Mäkinen siirtyy japanilaisen autonvalmistajan moottoriurheiluosaston neuvonantajaksi. Mäkinen aloittaa uudessa pestissään tammikuussa 2021.

Toyota palasi rallin MM-sarjaan kaudella 2017 Mäkisen johdolla. Puuppolassa kehitetty auto osoitti nopeasti potentiaalinsa ja kaudella 2018 Mäkisen johtama tiimi voitti valmistajien maailmanmestaruuden rallin MM-sarjassa. Viime kaudella virolaistähti Ott Tänak voitti kuljettajien maailmanmestaruuden Toyotalla.

– Toyotan WRC-projektin tavoitteena oli aloittaa uudelleen toiminta rallin MM-sarjassa tehokkaalla ja joustavalla organisaatiolla, minkä vain pieni yritys voi tehdä. Voin nyt tyytyväisenä sanoa, että tämä tavoite on saavutettu, ja nyt minun on aika siirtyä uusiin haasteisiin Toyotalla, Mäkinen kertoo tiedotteessa.

Toyotan WRC-tallin operointi siirtyy nelinkertaisen maailmanmestarin yritykseltä Tommi Mäkinen Racing Oy:ltä Toyotalle. Kaudesta 2021 Toyotan WRC-toiminnoista vastaa Toyota Gazoo Racing Europe.

Tallin toimipisteet jatkavat sekä Keski-Suomessa että Virossa kuten tälläkin hetkellä.

– Olemme tyytyväisiä, että Toyota on nyt suunnitellusti päättänyt ottaa haltuunsa WRC-toiminnot, jotka olemme rakentaneet yhdessä. Olen myös erittäin tyytyväinen, että Toyotan WRC-talli tarjoaa jatkossakin pysyvän kodin ammattilaisillemme. Lisäksi minulle on tärkeää, että toiminnot pysyvät Jyväskylässä ja Tallinnassa, kun Toyota Gazoo Racing Europe ottaa tiimin siipiensä alle, Mäkinen painottaa.

Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa ennen kauden 2020 kahta viimeistä osakilpailua. Toyotan Elfyn Evans ja Sebastien Ogier ovat puolestaan kuljettajien pistetaulukon kärkisijoilla.

Katso alta kooste viime viikonloppuna ajetusta tapahtumarikkaasta Turkin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat