Tommi Mäkiseltä rajua tylytystä, uhrina Ott Tänak – ”Äärimmäisen tyhmää ja epäurheilijamaista”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen on avannut sanaista arkkuaan entisen kultakimpaleensa Ott Tänakin peliliikkeistä sunnuntaina päättyneessä Turkin MM-rallissa. 

Puolustava maailmanmestari Tänak keskeytti kertaalleen lauantaina ja keskittyi sunnuntaina vain ja ainoastaan Power Stage -erikoiskokeeseen. Virolainen hidasteli todella paljon toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, yli 38 kilometriä pitkällä Cetibelin pätkällä. Tänak valitsi viimeiselle lenkille muita kuskeja pehmeämmät renkaat ja ajoi toiseksi viimeisen EK:n yli kymmenen minuuttia hitaammin kuin pohjat ajanut tallikaveri Thierry Neuville. Tänakin tarkoituksena oli säästellä renkaita Power Stagea varten.

– Se mitä Ott teki, sai hänet näyttämään äärimmäisen tyhmältä ja epäurheilijamaiselta, Mäkinen puhisee Dirtfishin sivuilla.

– En haluaisi nähdä sellaista (omassa tiimissä), mutta muualla siihen näyttää olevan mahdollisuuksia. Olin todella yllättynyt, kun näin hänen ajavan niin hiljaa. Ei tuollaiselle ole tilaa. Tässä lajissa on kyse siitä, että ajetaan kaasu pohjassa, eikä tehdä mitään strategioita, Mäkinen jatkoi.

Katso alta kooste tapahtumarikkaasta Turkin MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Mäkinen ei usko kenenkään omista kuskeista sortuvan moiseen kikkailuun.

– Me emme hyväksy sellaista. Olen varma, että Sebastien (Ogier) ei myöskään tekisi mitään tuollaista, Mäkinen sanoo.

Ogier on kuitenkin itsekin sortunut urallaan rajuunkin taktikointiin Power Stage -pisteitä haaliessaan. Esimerkiksi Ruotsissa vuonna 2018 ranskalainen tuli Fordillaan tahallaan myöhässä Power Stagen lähtöön saadakseen paremman lähtöpaikan.

Tänak oli Power Stagalle lopulta Neuvillen jälkeen toiseksi nopein saalistaen neljä ylimääräistä MM-pistettä. MM-sarjan pistetilanteessa virolainen on kolmantena 27 pistettä Toyotan Elfyn Evansia perässä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat