Oliver Solbergilta suora vastaus kysymykseen Suomen MM-rallista – ”Minulla on ollut siellä paskaa”

Oliver Solberg starttaa Suomen MM-ralliin elokuun alussa, mutta kuljettajatoivo ei yllättäen aja WRC2-luokan pisteistä keskisuomalaisilla sorateillä.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toksport-tallin Skodalla rallin MM-sarjassa kilpaileva Solberg tavoittelee WRC2-luokan mestaruutta tällä kaudella. Ruotsin lipun alla kilpaileva kuljettaja on luokan yhteispisteissä toisena neljän ajamansa osakilpailun jälkeen.

Solberg kilpailee seuraavan kerran pisteistä Viron sorarallissa ensi viikolla. Hän on mukana myös Suomen osakilpailussa kahta viikkoa myöhemmin, mutta häntä ei ole nimetty WRC2-luokan kisaan Jyväskylässä.

Lue myös: Pelästyikö huippukuski Suomen MM-rallin lähtölistaa? Ei ajakaan pisteistä Jyväskylässä

WRC2-luokan kilpailijat valitsevat ohjelmaansa seitsemän osakilpailua kauden aikana. Solberg linjasi aiemmin, että hän haluaa kerätä pisteitä sellaisissa kisoissa, joissa kilpailu on kovinta. Tämän takia Solberg ei valinnut juhannuksena ajettua Safari-rallia pistekisakseen, koska Keniassa ei ollut mukana kovia WRC2-kuskeja.

Suomessa sen sijaan on kova lähtölista. WRC2-luokasta löytyy sellaisia nimiä kuin Gus Greensmith, Andreas Mikkelsen, Adrien Fourmaux, Emil Lindholm, Nikolai Grjazin, Jari Huttunen, Sami Pajari, Lauri Joona ja Mikko Heikkilä.

Solbergin linjauksen perusteella olisi voinut ajatella, että hän haluaisi kilpailla pisteistä etenkin Suomessa, missä paikalla ovat kakkosluokan kovat sorakuskit. Ruotsalaiselta löytyi kuitenkin selkeä peruste sille, miksi hän ei aja pisteistä nopeassa sorakilpailussa.

– Minulla on ollut siellä paskaa kahtena peräkkäisenä vuotena, Solberg vastasi suoraan Dirtfish-sivuston mukaan.

– Sen vuoksi haluan vain nauttia ajamisesta ja päästä maaliin. Siinäpä se, hän lisäsi.

Vuosi sitten Solbergin kisa Jyväskylässä päättyi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Hyundain Rally1-autolla kilpaillut Solberg selvitti torstai-iltana kisan avanneen Harjun yleisöpätkän, mutta ensimmäisellä kunnon metsäerikoiskokeella Laukaassa tärähti perjantaiaamuna. Solberg ajoi ulos pätkän toisessa mutkassa, eikä pystynyt enää jatkamaan kilpailua.

Vuoden 2021 Suomen MM-rallissa Solberg ajoi puolestaan rajusti ulos Hyundain Rally2-autolla Kakaristo-Hassin pikataipaleella.

Viime viikonloppuna Solberg lämmitteli nopeita sorakisoja varten ajamalla voittoon Ruotsin EM-rallissa. Viron MM-ralli on ohjelmassa 20.-23. heinäkuuta ja Suomen osakilpailu kaksi viikkoa myöhemmin 3.-6. elokuuta.

Katso alta Ruotsin EM-rallin kooste.

Lue myös nämä