Kalle Rovanperän suosikki kokemassa karun kohtalon: ”Surettaisi minua”

Kalle Rovanperällä on erityisiä muistoja Viron MM-rallista.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä nappasi ensimmäisen MM-rallivoittonsa Virossa vuonna 2021. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kausi jatkuu ensi viikolla Viron nopealla sorakilpailulla Tarton kaupungin ympäristössä. Rovanperä nappasi samoissa maisemissa MM-ralliuransa avausvoiton vuonna 2021.

Rovanperästä tuli tuolloin historian nuorin rallin MM-sarjan osakilpailuvoittaja. Nuorella Toyota-kuljettajalla oli ikää mittarissa 20 vuotta ja 289 vuorokautta, kun hän nousi korkeimmalle korokkeelle Viron kansallismuseon takapihalla.

Viime vuonna Rovanperä oli jälleen omaa luokkaansa Viron sorakilpailussa. Ykkössija siivitti suomalaisen entistä lähemmäksi maailmanmestaruutta, joka varmistui vajaat kolme kuukautta myöhemmin Uudessa-Seelannissa.

Rovanperä on ensi viikollakin suurin voittajasuosikki Suomenlahden eteläpuolella.

– Toivottavasti tiet pysyvät jälleen hyvässä kunnossa rallin aikana. Jos näin käy, meillä on edessämme loistava ralli, Rovanperä kertoo virolaisen Autogeenius-sivuston haastattelussa.

Viron MM-ralli on näillä näkymin putoamassa ensi vuoden MM-kalenterista, vaikkakaan Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole vielä vahvistanut ensi vuoden ralliohjelmaa. Rovanperälle Viron putoaminen on huono uutinen.

– Se harmittaisi, jos Viro jätetään pois MM-sarjasta. Olen aina sanonut, että Viro on suosikkirallini MM-sarjassa. Pidän siitä jopa enemmän kuin Suomen MM-rallista, Rovanperä sanoo.

– Toivottavasti Viro on mukana MM-kalenterissa tulevaisuudessa, mutta jos niin ei tapahdu, se surettaisi minua, suomalaistähti lisää.

Ensi vuoden kalenterista Viron paikan on ottamassa Latvian nopea sorakilpailu. Se on varmaa, että Latvia on mukana MM-sarjassa kaudella 2024.

Myös latvialaiset soratiet ovat tuttuja Rovanperälle.

– Olen ajanut paljon Latviassa, sillä urani käynnistyi siellä. On mahtavaa mennä sinne takaisin, Rovanperä fiilistelee.

Viron MM-ralli ajetaan 20.-23. heinäkuuta.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat