Quantcast

Oliver Solberg paljasti Hyundain kokoonpanon Monte Carlon ja Ruotsin MM-ralleihin

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg teki pienoisen paljastuksen SVT Sportin haastattelussa Monzan MM-rallin jälkeen.

20-vuotias toisen polven ratinkääntäjä on mukana Hyundain Rally1-autolla sekä kauden 2022 avaavassa Monte Carlon rallissa että myös seuraavassa osakilpailussa Ruotsissa helmikuussa. Ruotsin kisa kuuluu itseoikeutetusti Dani Sordon kanssa Hyundain kolmatta autoa jakavan Solbergin ohjelmaan, mutta Monte Carlossa moni varmasti ennakoi espanjalaiskonkarin komentavan Hyundain hybridiautoa.

– Monte Carlo tulee varmasti olemaan erityinen. Se on ensimmäinen kerta, kun pääsemme näyttämään uudet automme ja värimme. On upeaa, että saan olla siellä tallimme kolmas kuljettaja, Solberg sanoo SVT:n verkkosivuilla.

– Kilpailu on varmasti kovaa. Meillä on edessämme paljon testejä ja valmistautumista.

Hyundain tähtikuskit Ott Tänak ja Thierry Neuville ajavat täyden kauden ja ovat luonnollisesti mukana 20. tammikuuta alkavassa Monte Carlon rallissa. Ruotsin ralli järjestetään ensi vuonna ensimmäistä kertaa Uumajassa. Kisa ajetaan 24. – 27. helmikuuta.

Toyotan ja M-Sportin tavoin Hyundai testaa jo tällä viikolla uutta hybridiautoaan Ranskassa. Monzassa Solberg ajoi uransa parhaan tuloksensa WRC-tasolla sijoittumalla viidenneksi.

– Kisa oli fantastinen. Viikonloppu oli pitkä, mutta opin paljon. Ajoin vasta toista kertaa asvaltilla tällä autolla, joten ei ollut helppoa. Me kuitenkin näytimme, että meiltä löytyy vauhtia, Solberg hehkutti.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat