Lähde: Rallin MM-sarjassa merkittävä sopimus

Rallin MM-sarjassa jatketaan Rally1-luokituksen hybridiautoilla ainakin kauden 2026 loppuun saakka.
Teemu Suninen
Teemu Suninen vauhdissa Hyundain Rally1-autolla. Kuva Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjan hybridiyksiköt toimittavan Compact Dynamicsin sopimus on umpeutumassa ensi vuoden lopussa. Dirtfish-sivuston mukaan viikonloppuna saatiin kuitenkin aikaiseksi uusi sopimus, joka kestää vuoden 2026 loppuun saakka.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem tapasi MM-sarjan sidosryhmien edustajat aiemmin tässä kuussa Ateenassa Kreikan MM-rallin yhteydessä. Tiettävästi FIA-pomo oli turhautunut siitä, että uutta sopimusta ei ollut saatu aikaiseksi.

Tietojen mukaan bin Sulayem ja FIA:n rallipomo Andrew Wheatley saivat perjantaina osapuolet sitoutumaan uuteen sopimukseen.

– Lukuisia kokouksia ja puheita riitti perjantai-iltaan saakka. Mutta nyt vaikuttaa siltä, että meillä on sopimus vuosille 2025 ja 2026, sisäpiirin lähde kertoi DirtFishille.

– Nyt ainakin tiedämme, mitä teemme 15 kuukauden kuluttua. Tilanne ei ollut aiemmin kovinkaan mukava, mutta nyt se on mennyttä ja katsomme tulevaisuuteen.

Näin ollen hybridiyksiköillä varustetuilla Rally1-autoilla jatketaan rallin MM-sarjan pääluokassa ainakin seuraavat kolme kautta. Ja todennäköisesti vielä pidempäänkin.

– Haluavatko he (valmistajat) mennä täyssähköön? En usko, että yksikään heistä on kiinnostunut siitä, bin Sulayem kertoi.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Chilessä.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat