Ogier hämillään: Halusimme taistella lähellä Toyotaa, mutta jäimme peräpäähän

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford-kuljettajilla ei ollut asiaa kärkikahinoihin viikonloppuna ajetussa Suomen MM-rallissa. Se huolettaa tallin ykköstähteä Sebastien Ogieria.

Ogier sijoittui Keski-Suomessa parhaana Ford-kuljettajana viidenneksi. Hän sai apua tallikavereiltaan Teemu Suniselta ja Elfyn Evansilta, jotka päästivät viikonlopun aikana ranskalaisen edelleen tallimääräyksillä.

Toyota dominoi jälleen kotikilpailuaan. Ott Tänak kiidätti Puuppolassa rakennetun Yaris WRC -auton voittoon, ja Jari-Matti Latvala toi Toyotansa kolmannella sijalla maaliin. Ogier jäi kärjestä yli kaksi minuuttia.

– Se on pettymys, ettei meillä ollut minkäänlaista vauhtia koko viikonlopun aikana, Ogier harmitteli Autosportin mukaan.

– Viime vuonna kaikki kolme autoa pystyivät ajamaan nopeimpia aikoja täällä. Auton vauhti oli kohdallaan. Tullessamme tänne toivoimme, että taistelemme lähellä Toyotaa, mutta jäimme listan peräpäähän, emmekä pystyneet taistelemaan mistään, Ogier jatkoi.

Ogierin mukaan pidon puute oli Fiestan suurin ongelma keskisuomalaisilla sorapätkillä.

– Auton kanssa piti taistella paljon, jotta sen sai pidettyä tiellä. Toyotan meno näytti helpommalta ja vakaammalta ja siinä oli enemmän pitoa mutkissa, Ogier analysoi.

Ogierin auton perässä oli uusi aerodynamiikka paketti Jyskälässä, mutta viisinkertaisen maailmanmestarin mukaan päivityksistä ei ollut apua nimeksikään.

– Koko talli oli hidas viikonloppuna. Sillä ei ollut väliä, kenellä oli uudet kehitysosat käytössä. Parannettavaa on varmasti vähän joka osa-alueella, alustakaan ei vaikuttanut mitenkään fantastiselta.

– Tiedämme Toyotan vauhdin täällä, mutta myös Citroen oli meitä nopeampi viikonloppuna. Odotimme olevamme lähempänä, emmekä kaukana perässä, Ogier totesi.

Ogier sai pientä lohtua siitä, että hän saavutti MM-sarjaa johtavaa Thierry Neuvillea Jyväskylässä. Hyundai-kuljettaja Neuvillella on nyt 21 pisteen etumatka Ogieriin MM-pistetaulukossa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat