Quantcast

Nyt se jysähti! Ott Tänak jättää Toyotan

Ott Tänak
Kaikki tiimit haluavat Ott Tänakin riveihinsä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak jättää Toyotan WRC-rallitiimin kuluvan kauden jälkeen ja siirtyy Hyundain miehistöön.

Hyundai tiedotti torstai-iltana, että se on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Tänakin kanssa. Näin ollen Tänak ajaa Hyundain i20 WRC -autolla kauden 2021 loppuun saakka.

Tänak varmisti viime viikonloppuna uransa ensimmäisen kuljettajien maailmanmestaruuden, kun hän sijoittui toiseksi Katalonian MM-rallissa. Tänak ajaa toista kauttaan Tommi Mäkisen johtamassa Toyotan rallitiimissä.

Tänak pohti alkukesästä saakka sitä, missä hän haluaa ajaa tämän kauden jälkeen. Virolainen kävi taustajoukkoineen pitkään neuvotteluja Toyotan kanssa jatkosopimuksesta, mutta lopulta Tänak päätti pistää nimensä Hyundain sopimuspaperiin.

Lue myös: Tommi Mäkisen arvio: kaksi pettymystä johti Ott Tänakin lähtöön – ”Paperit olivat allekirjoitusta vaille valmiina”

Katso alta video Ott Tänakin mestaruuden varmistumisesta Katalonian MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286857″ ap mute ]

 

Tänak, 32, ja kartanlukija Martin Järveoja saavat Hyundailla tallikaverikseen toisen tähtikuljettajan Thierry Neuvillen. Tänak ja Neuville ovat ainoat Hyundai-kuljettajat, jotka ajavat kaikki 14 MM-osakilpailua kaudella 2020.

Lue myös: Ott Tänak vihjaa tallipomon vaikuttaneen päätökseen – ”Se sopii hyvin yhteen minun kunnianhimoni kanssa”

Espanjalaiskuljettaja Dani Sordo ja yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb jakavat tallin kolmatta autoa. Hyundai käy yhä keskusteluja myös Andreas Mikkelsenin ja Craig Breenin kanssa mahdollisesta yhteistyöstä ensi vuonna.

Tommi Mäkisen johtamalla Toyotan WRC-tiimillä ei ole vielä yhtäkään julkistettua kuljettajasopimusta ensi kaudelle. Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke hamuavat jatkosopimusta Toyotalta, ja myös suomalaislupaus Kalle Rovanperää on viety huhuissa Toyotalle.

Lue myös nämä

  • Uusimmat