Quantcast

Ott Tänak vihjaa tallipomon vaikuttaneen päätökseen – ”Se sopii hyvin yhteen minun kunnianhimoni kanssa”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli ilmoitti odotetun uutisen torstai-iltana, kun korealaistiimi vahvisti Ott Tänakin sopimuksen.

Viime viikonloppuna Kataloniassa uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden Toyotan tiimissä varmistanut Tänak teki Hyundain kanssa kaksivuotisen kontrahdin.

Monen mielestä Tänakin päätös vaikuttaa varmasti oudolta, sillä alla on ehdoton voittaja-auto, jolla mies ajoi mestaruuden. Varikkohuhuissa on viritelty keskustelua, jonka mukaan Tänak ei tule toimeen tallipomo Tommi Mäkisen kanssa.

Lue myös: Tommi Mäkisen arvio: kaksi pettymystä johti Ott Tänakin lähtöön – ”Paperit olivat allekirjoitusta vaille valmiina”

Oli miten oli, ainakin tiedotteessa Tänak ylistää ensi kauden tiimipäällikköä.

– Olen todella innoissani, että pääsen mukaan Hyundain tiimiin kaudeksi 2020. Andrean (tallipomo Adamo) asettama visio tulevaisuudesta on todella lupaava ja se sopii hyvin yhteen minun oman kunnianhimoni kanssa, Tänak sanoo tiedotteessa.

– Tämä on minulle iso kunnia. On mahtavaa saada tilaisuus liittyä tiimiin, Tänak jatkaa.

Lue lisää: Nyt se jysähti! Ott Tänak jättää Toyotan

Tänakin loikka on iso paukku Toyotalle, joka ilmeisesti sai tietää virolaisen suunnitelmista vasta Kataloniassa. Tallipomo Mäkisen on pakko etsiä maailmanmestarille vertaisensa korvaaja seuraavaksi vuodeksi.

Virolaisen lisäksi Hyundailla ensi kaudella toinen tähtikuski Thierry Neuville ajaa täyden kisakalenterin. Sopimus on myös olemassa Dani Sordon ja Sebastien Loebin kanssa, jotka tosin ajavat ensi kauden puoliksi.

– Kunnioitan todella paljon Hyundaita ja sitä mitä he ovat saavuttaneet. Olemme taistelleet heitä vastaan jo monta kautta. Heillä on aina ollut kilpailukykyinen auto ja tiimi, joten on mielenkiintoista nähdä asiat toiselta puolelta, Tänak toteaa.

– Meidän kuskikokoonpano ensi kaudeksi on hyvä. Odotan innolla, mitä voimme saavuttaa tulevilla kausilla.

Katso alta video Ott Tänakin mestaruuden varmistumisesta Katalonian MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286857″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat