Nyt on kovaa ajoa! Näin upeasti Oliver Solberg lennätti legendaarista menopeliä

Legendaarinen Roger Albert Clark-ralli ajetaan viikonloppuna.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg's office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maratonkisan olosuhteet on toistaiseksi hallinnut kaikkein parhaiten Oliver Solberg, joka johtaa rallia varsin selvällä erolla muihin.

Kun rallia on ajettu 21 erikoiskoetta, on Solbergin johto jo useamman minuutin luokkaa. Olosuhteet eivät ole olleet helpot, mutta nuorukainen on selvinnyt niistä komeasti legendaarisella Ford Escortillaan.

– Mikä olosuhteiden sekoitus! Hioitunutta soraa ja vastapainoksi peilijäätä, mikä takasi mielenkiintoiset olosuhteet 20. erikoiskokeelle. Olen kuitenkin tyytyväinen, että otimme ek-voiton 13 sekunnin erolla, Solberg kommentoi sosiaalisessa mediassa päivän toiseksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Britannian Marty McCormack on rallissa tällä hetkellä toisena ja hänen maanmiehensä Jason Pritchard kolmantena.

Muun muassa Etelä-Walesissa ja Pohjois-Englannissa ajettava ralli on tarjonnut upeat puitteet historic-luokan kilpailulle. Erikoiskokeita ajetaan kaikkiaan peräti 33 ja erikoiskoekilometrejä kertyy lähes 600.

Solberg osallistuu ikoniseen ralliin nyt ensi kertaa urallaan. Nuorta rallilupausta jännitti jo etukäteen.

– En tiedä, mitä odottaa, lukuun ottamatta tietysti suurta seikkailua. Tulemme ajamaan niin monta erikoiskoekilometriä ja luulenpa, että noin 50 prosenttia ajasta vieläpä pimeässä. Tästä tulee hyvin jännittävää minulle ja Elliottille (Edmondson), Solberg ennakoi ennen kilpailun alkua.

Legendaarinen kisa on houkutellut paikalle komean määrän osanottajia. Kilpailussa oli mukana myös rallin MM-sarjan entinen tehdaskuljettaja Kris Meeke, mutta hän joutui valitettavasti jättämään kisan kesken jo perjantaina.

Meeke oli neljän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kiinni vielä voittotaistelussa, mutta sitten iskivät tekniset murheet.

Roger Albert Clark-rallissa ajetaan vielä 11 erikoiskoetta. Kilpailu päättyy maanantaina.

Solberg on tapansa mukaan jakanut paljon materiaalia rallista sosiaalisen median kanaviinsa. Niitä voit katsoa alta.

https://www.instagram.com/p/C0C-aseMT1W/
https://www.instagram.com/p/C0CkajSMXno/

Lue myös nämä