Takamoto Katsuta kuittaili kriitikoilleen – ”Varmasti monet ajattelivat että puhun paskaa”

Toyotan Takamoto Katsuta onnistui mainiosti kauden viimeisessä osakilpailussa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta ajoi kotikisassaan Japanissa komeat yhdeksän pohja-aikaa ja olisi taistellut rallin voitosta ilman perjantaiaamuna sattunutta ulosajoaan.

Katsuta oli lopulta rallissa viides. Tärkeintä oli, että hän pystyi osoittamaan itselleen ja muille, että hän pystyy ajamaan vaikeissakin olosuhteissa hyvin ja pudottelemaan pohja-aikoja.

– Varmasti tämä viikonloppu antoi minulle paljon itseluottamusta. Valitettavasti tein virheen toisella erikoiskokeella ja tuollaisiin juttuihin voi päättyä koko ralli. Se on jotain, mihin minun pitää jatkossa kiinnittää enemmän huomiota. Mutta voin olla optimistinen. Voin puskea enemmän tällä tasolla, ja se on hyvin tärkeää, Katsuta kommentoi Dirtfishille.

Katsuta myönsi kuitenkin suoraan, ettei hän ole vielä tallikaveriensa Kalle Rovanperän, Sebastien Ogierin tai Elfyn Evansin tasolla.

– He ovat todella vahvoja juuri tällaisissa asioissa ja sen vuoksi he voivat tuoda hyviä tuloksia ja pitää hyvää vauhtia tekemättä virheitä. Se on minulle se seuraava askel, Katsuta suunnitteli.

Ennen sitä seuraavaa askelta on kuitenkin pienen lomailun ja irtioton vuoro.

– Jouluun saakka yritän levätä mahdollisimman paljon ja ottaa aikaa perheelle. Kauden siihen ei juurikaan ole aikaa, kun koko ajan täytyy vain valmistautua ralleihin, Katsuta kertoi.

Katsutan tavoitteet ensi kauteen ovat kristallin kirkkaat. Hän aikoo nousta MM-rallin voittajaksi. Edellinen japanilainen MM-rallin voittaja on Kenjiro Shinozuka yli 30 vuoden takaa.

Katsuta puhui avoimesti voitosta jo ennen Japanin rallia. Ilman perjantaiaamun virhettä hän olisi voinut lunastaa lupauksensa jo Japanissa.

– Ennen tänne tuloa tavoitteenani oli taistella voitosta. Varmasti moni ajatteli, että puhun paskaa. Mutta olin tosissani ja toivon mukaan tämä viikonloppu todisti sen, minkä halusinkin, Katsuta sanoi.

– Mutta ehdottomasti ensi vuonna tarvitsen hyviä tuloksia, hän vielä lisäsi.

Rallin MM-sarjan uusi kausi alkaa tammikuussa Monte Carlosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat