Quantcast

Norjalaistähti hamuaa takaisin WRC-auton rattiin vielä tämän kauden aikana

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalainen Andreas Mikkelsen on varsin luottavainen, että hän pääsisi vielä tämän kauden aikana näyttämään taitojaan WRC-auton ratissa. 

Mikkelsen jäi ilman WRC-paikkaa viime kauden jälkeen ja on tänä vuonna ajanut sekä MM- että EM-sarjaa Skoda Fabia Rally2:n ratissa. Norjalaiskuski juhli viime viikonloppuna WRC2-luokan voittoa Virossa ja nousi luokan kärkeen MM-pisteissä.

Mikkelsen voitti kauden avanneen Monte Carlon rallin, mutta Rovaniemellä Esapekka Lappi laittoi norjalaiselle jauhot suuhun. Kroatiassa Mikkelsen oli myös vasta viides ja kaatoi autonsa Sardiniassa. Siinä mielessä Viron voitto tuli tärkeään saumaan.

Entisen Hyundain ja Volkswagenin tehdaskuskin johtomarginaali WRC2-luokassa on 11 pistettä ennen maanmiestä, Citroenilla ajavaa Mads Östbergia.

– Voitto ja maksimipisteet Power Stagelta olivat jackpotti. Toki saimme vähän apua Östbergiltä, kun hänellä oli teknisiä ongelmia. Silti kun hänen autonsa toimi avauspäivänä, olimme nopeimpia. Sen jälkeen minulla oli iso johto ja yritin vain kontrolloida tilannetta, Mikkelsen kertaa WRC.comin sivuilla.

– Minulla on hyvä ohjelma tänä vuonna, jonka avulla voin kamppailla ajopaikasta (WRC-luokkaan) ensi kaudeksi. Se riippuu tuloksista, mitä ajan. Mahdollisuuksia varmasti on, jos meillä on hyvä vauhti, tasaisuutta ja saamme tuloksia aikaiseksi.

Mikkelsenin tämän kauden lopullinen ohjelma MM-rallien osalta on vielä hämärän peitossa, mutta kunnianhimo on kova.

– Toivon, että pääsen vielä tämän kauden aikana WRC-auton rattiin, Mikkelsen vihjaa.

Norjalaiskuskin kiivas kisaohjelma jatkuu jo tänä viikonloppuna Italiassa, missä ajetaan Rooman EM-ralli.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Viron MM-rallista. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384233″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat