Quantcast

17-vuotiaan Toni Herrasen uran toinen MM-ralli iso pettymys – ”Saatiin edes vähän kokemusta”

Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toni Herrasen, 17, uran toinen MM-ralli ei sujunut suunnitelmien mukaan viime viikonloppuna Virossa. Ainoastaan kilpailun avaus- sekä päätöspäivä onnistuivat ilman murheita.

– Torstaina oli shakedown sekä illalla yleisö-ek, ne tultiin puhtaasti läpi, mutta sitten perjantaina heti aamun ensimmäisellä pätkällä osuttiin sellaiseen oikomisesteeseen. Siinä meni tukivarsi, raidetanko ja rengas, Herranen selvittää.

– Rengas saatiin onneksi vaihdettua, mutta kolme seuraavaa pätkää jouduttiin ennen huoltoa ajamaan vääntyneen tukivarren kanssa, vielä ei kuitenkaan hävitty aikaa ihan mahdottomasti. No sitten heti huollon jälkeen seuraavalla ek:lla sellaisesta nypystä vetoakseli poikki, vehkeet kasaan ja katseet kohti lauantaita, Herranen jatkoi.

Ford Fiesta oli saatu huollossa kuntoon, ja lauantailta nuorukainen lähti metsästämään onnistumisia kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa. Toisin kuitenkin kävi – jälleen vetoakseli poikki ja auto kärryllä huoltoon.

– Lauantaina ensimmäistä erikoiskoetta päästiin varmaan taas 2-3 kilometriä, kun nypyn jälkeen meni vetari poikki samalla tavalla, mutta tällä kertaa toiselta puolelta. Auto kuntoon jo kolmannen kerran, ja päätöspäivälle jäi tavoite ajaa vain pätkät varmasti läpi. Sunnuntaina ei enää oikein voinut vertailla edes aikoja, kun ei ollut vielä kilsoja alla juurikaan. Ihan hyviä aikoja lopulta kuitenkin saatiin.

Pettymys oli viikonlopulta suuri, sillä kilpailuun valmistautuminen oli sujunut erinomaisesti.

– Kyllä harmitti oikeasti paljon, valmistautuminen oli kunnossa ja odotin kovasti tätä viikonloppua. No saatiinpa edes vähän kokemusta, tämä on moottoriurheilua.

Herrasen kauden päätavoitteet on kuitenkin asetettu rallin SM-sarjaan, joka jatkuu toiseksi viimeisellä osakilpailulla elokuun 13.-14. päivä Lahdessa.

– Toivottavasti nyt Lahdessa saadaan puhdas ja hyvä kisa, nämä kaksi viimeistä SM-rallia on kuitenkin todella tärkeitä, Herranen sanoo.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat