Nico Valkoselta mykistävä suoritus SM-rallissa, myös Tuukka Kauppinen säväytti jälleen

24-vuotias Nico Valkonen vastasi Jyväskylän SM-rallin ehkä huimimmasta suorituksesta.
Kari Kallio ja Nico Valkonen
Kari Kallio ja Nico Valkonen. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Valkonen ajoi kotikisassaan kovatasoisen SM3-luokan voittoon, vaikka ajoi vasta ensimmäisen kisansa Ford Fiesta Rally4 -auton ratissa. Ylipäätään SM-ralli oli nuorelle miehelle vasta uran toinen.

Luokkavoitto heltisi lopulta kovan taistelun jälkeen vain 1,8 sekunnin turvin ennen Tuomas Välilää.

– Kilpailu ei olisi paljoa paremmin voinut mennä. Voitto oli mielessä ennen rallia, mutten uskonut, että tavoite toteutuisi. Varsinkin nuotit olivat todella hyvät, kiitokset kartturilleni Kari Kalliolle, Valkonen huokaisi maalissa.

– Koko viimeinen pätkä tultiin kauheassa sumussa, lunta tuli aivan järkyttävästi. Ei oikein paremmin voinut mennä, eka kisa ja 50 kilometriä testiä niin kyllä pitää olla tyytyväinen.

Toyotan junioriohjelmaan kuuluva Yuki Yamamoto ajoi todella kypsän kilpailun sijoittumalla SM3-luokassa kolmanneksi osoittaen, että kehitystä on selvästi tapahtunut. Etenkin kisan loppupuoliskolle äitynyt raju lumisade nostaa Yamamoton suorituksen arvoa korkealle.

Luokan johdossa jatkaa tänään neljänneksi ajanut Justus Räikkönen. Välilä nousi nyt toiseksi, eroa kärkimies Räikköseen on kuitenkin vielä 24 pistettä. Niko Patajoki jatkaa kolmantena.

Tuukka Kauppinen ylivoimainen SM4-luokassa

Yksi kovimpiin rallilupauksiin lukeutuva Tuukka Kauppinen, 16, oli Jyväskylässä musertavan ylivoimainen. Laukaalaisnuori ajoi Toyota Auriksellaan kisan jokaiselle erikoiskokeelle luokkapohjat ja otti SM4-luokan voiton mykistävällä 2,5 minuutin erolla Raoul Dahlqvistiin.

– Aika perusajolla tuli voitto tänään, maksimia ei tarvinnut ajaa. Hyvä päivä ja hienot tiet, paljon sai autosta irti nyt, Kauppinen kertasi kisan viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Dahlqvistin perässä kolmanneksi ajoi viime vuoden nuorten SM -mestari Ville Vatanen.

Voiton myötä Kauppisen johtomarginaali luokassa on jo 24 pistettä. Tomi Tikkinen jatkaa toisena ja Dahlqvist nousee kolmanneksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat