Quantcast

Lauri Joona nousi SM-kärkivauhtiin – ”Ajat olivat jo samalla rivillä”

Ensimmäistä kauttaan rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa ajava Lauri Joona ylsi kauden parhaaseen suoritukseensa Jyväskylässä viikonloppuna.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona ajoi Skodallaan kolmanneksi, mikä on sama tulos kuin miehen SM1-debyytissä Tunturirallissa tammikuussa. Rovaniemellä eroa kärkeen tuli kuitenkin liki kaksi minuuttia, kun Keski-Suomen lumiränneissä sastamalalainen jäi kisan voittajasta Jari Huttusesta vain 15 sekuntia.

Parantunut vauhti lämmitti viime vuoden WRC3-mestarin mieltä.

– Meni tavoitteiden mukaisesti. Meillä oli suunnitelma ajaa kolmen nippuun ja sen me pystyimme toteuttamaan ihan ajamalla. Se on positiivista, Joona kommentoi.

– Oli myös hyvä asia, että pystyimme ajamaan EK-aikoja aivan kärjen tuntumaan. Ajat olivat jo samalla rivillä kärjen kanssa, ja sitä me ennen kisaa myös tavoittelimme.

Joona kaasuttelee tällä kaudella valikoituja osakilpailuja myös rallin MM-sarjan WRC2-luokassa. Lumelta suomalaiskuski ehti saada hyvin kokemusta talven aikana, kun vyölle tuli myös Ruotsin MM-osakilpailu. Silti Joona on vasta Rally2-uransa alkumetreillä.

– Edellisten rallien kilometreistä ja maaliin ajamisista oli täällä jo selkeää hyötyä. Olemme vasta reilut kaksi kuukautta Rally2-autolla rallia ajaneet ja Tunturirallista vauhtimme on noussut selkeästi, Joona huomautti.

– Hyvät asetelmat tässä on lähteä kesäkauteen. Olemme saaneet vauhtia lisää, ja uskon, että kesäkeli sopii meille paremmin. Soralla on helpompi ajaa. Neljäs sija SM1-luokan yhteispisteissä olisi voinut olla parempi, mutta hyvä näin.

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy toukokuussa Seinäjoella. SM-sarjan kärjessä on Teemu Asunmaa, josta Joona on jäänyt 20 pistettä. Pronssitilalla oleva Huttunen on Joonasta kolmen pisteen päässä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat