Quantcast

Niclas Grönholmilta kovaa tekstiä: ”Vähän haiskahtaa koko homma”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm koki kovia Span radalla. Kuva: GRX/Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-SET-tallin Niclas Grönholm koki kovia rallicrossin kauden kuudennessa MM-osakilpailussa Belgian Spassa.

Grönholmin kohtelu Spassa jätti suomalaiskuljettajalle jossiteltavaa. Lauantain kahdessa ensimmäisessä alkuerässä Grönholm koki draamaa, kun hän kamppaili ruotsalaiskuskeja vastaan. Ensimmäisessä lähdössä Johan Kristoffersson tuuppasi suomalaiskuskin hieman leveäksi mutkassa, ja toisessa alkuerässä taisto Timmy Hansenia vastaan päättyi päin rengasvallia.

Sunnuntaina Grönholmin vauhti oli kohdallaan, kun hän ajoi ykköseksi kolmannessa alkuerävaiheessa ja sijoittui toiseksi viimeisissä alkuerissä. Semifinaaliin Grönholm starttasi Kristofferssonin rinnalta eturivistä.

Suomalaiskuljettaja sai hyvä startin ja taisteli kärkipaikasta Kristofferssonia vastaan. Kolminkertainen maailmanmestari kilkkasi autollaan Grönholmin ulos ajolinjalta ja samalla suomalainen putosi viimeiselle sijalle.

Viimeisten neljän kierroksena aikana Grönholm pystyi nousemaan lähdössä neljänneksi, mutta hän oli ensimmäinen finaalista pudonnut kuljettaja.

– Sunnuntaina meillä oli hyvä vauhti ja startit onnistuivat hyvin koko viikonlopun. Hyvä päivä semifinaaleihin asti. Se, mitä tässä lajissa saa oikeasti tehdä, vähän haiskahtaa koko homma, Grönholm latasi tiedotteessaan.

– Semifinaalissa Johan (Kristoffersson) työnsi koko suoran ja jarrutuksessa sitten törmäsi ensi autoni takapyörään ja heti perään etupyörään niin, että ohjauspyörä lähti käsistäni. Vaikeaa oli sitten kuudennelta paikalta enää kolmen joukkoon nousta, Grönholm päivitteli.

Span rallicrossrata oli kokenut suuria ja yllättäviäkin muutoksia.

– Radalta puuttui soraosuus kokonaan. Ne harvat tämän radan ohituspaikat oli otettu asvaltoinnilla pois. Se oli yllätys kaikille. Siksi kaikki tapahtumat tapahtuivat lähtösuoralla tai radan ensimmäisessä mutkassa.

Grönholm muistutti, että ensi viikonloppuna Portugalissa on uusi mahdollisuus ajaa MM-sarjan pistekärkeä kiinni. Grönholm on pistetaulukossa neljäntenä.

– Portugaliin on aina ollut hauska matkustaa. Meitä odottaa perillä hieno rata, ja se tässä on kivaa, että pääsee tällaisen asvalttiradan jälkeen ajamaan heti perään kunnon rallicross-radalle.

– Tallikaverini (Krisztian Szabo) auttoi vähän ajamalla uransa ensimmäisen palkintopallisijansa (kolmas) täällä. Piste-eroa kärkeen tuli lisää, mutta emme me periksi anna. Portugalissa uusi yritys, Grönholm sanoi.

Katso alta kooste Belgian MM-osakilpailun tapahtumista. Videolla näkyy Grönholmin ja Kristofferssonin välinen kamppailu välierissä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389857″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat