Quantcast

Grönholmilla karu kohtalo Belgian MM-rallicrossissa – Kristoffersson juhli voittoa

Belgian MM-rallicross
Belgian MM-rallicross ei tarjonnut pääluokassa ilonaiheita suomalaisille. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan osakilpailu viikonloppuna Belgiassa ei tuonut juhlan aihetta suomalaisille. Voittoon ajoi puolustava maailmanmestari, ruotsalainen Audi-kuski Johan Kristoffersson. 

Kristoffersson juhli ykköstilaa reilun kahden sekunnin erolla ennen Peugeotilla ajavaa maanmiestään Kevin Hansenia. Marcus Grönholmin johtaman GRX SET -tiimin Krisztian Szabo oli kisan kolmas. Unkarilaisella palkintosija oli kauden ensimmäinen.

– Tämä on hieno tulos meille. Minulla oli luottavainen oli heti, kun tulimme tänne. Tämä oli hyvä asia myös MM-sarjan kannalta, Kristoffersson summasi.

Välierissä nähtiin ikävää draamaa suomalaisittain, kun Hyundai-kuljettaja Niclas Grönholm pyörähti avausmutkassa. Inkoolainen pääsi jatkamaan, mutta jäi erässään neljänneksi ja tippui finaalista. Ford-kuski Juha Rytkönen ajoi myös toisessa välierässä, mutta sijoittui viidenneksi, eikä loppukilpailuun ollut asiaa.

Ensimmäisessä välierässä draamaa oli vieläkin enemmän. Renaultin hollantilaiskuski Kevin Abbring starttasi kärkeen, mutta joutui Hansenin veljeksien tönimäksi avausmutkassa. Abbringin kisa jäi kesken kolarin jälkeen.

– Kevin starttasi hienosti ja oli selvässä johdossa. Minua puskettiin takaapäin, enkä voinut tehdä mitään. Se tilanne tuli ihan yllättäen. Minulla on tosi karmea olo Kevinin puolesta. Hän on ajanut hienon viikonlopun, toisen välierän voittoon ajanut Timmy Hansen kertoi RX+-palvelun lähetyksessä.

Hansen sai lopulta viiden sekunnin aikasakon, jonka myötä hän tippui finaalissa takariviin, eikä palkintosijoille ollut asiaa. Timmy Hansen johtaa yhä MM-sarjaa nyt 12 pisteen erolla ennen Kristofferssonia, kun vielä kolme osakilpailua on ajamatta. Kevin Hansen on kolme pistettä Kristofferssonin takana. Grönholm on sarjassa neljäntenä 13 pisteen päässä palkintosijoista.

Kallio taistelee vielä mestaruudesta

Jesse Kallio sijoittui sähköautojen RX2e-luokassa toiseksi. Kotiyleisön edessä ajanut Guillaume de Ridder kiihdytti voittoon sekunnin turvin ennen suomalaista. De Ridder kasvatti johtoaan luokan MM-sarjassa  yhdeksään pisteeseen ennen Kalliota. Sähköautojen luokassa ajetaan vielä Saksan Nürburgringin tuplakisa marraskuussa.

Norjalainen Andreas Bakkerud oli ykkönen EM-sarjan kilpailussa. Samalla Bakkerud varmisti EM-tittelin nimiinsä. Ranskalainen Fabien Pailler jäi EM-taistossa toiseksi neljän pisteen erolla. EM-pronssia nappasi Latvian Janis Baumanis.

Bakkerud on ajanut viime vuosina MM-sarjaa, mutta norjalainen ei saanut täksi vuodeksi mieleistä sopimusta. Piipahdus EM-sarjan puolelle toi kuitenkin heti mestaruuden.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu Portugalissa ensi viikonloppuna. Kaksi kauden päätösosakilpailua ajetaan Saksassa marraskuussa.

Rallicrossin MM-sarja, Belgian osakilpailun lopputulokset: 

1. Johan Kristoffersson Audi 3.10,857
2. Kevin Hansen     Peugoet +2,601
3. Krisztian Szabo   Hyundai +5,338
4. Timmy Hansen     Peugeot +5,663
5. Enzo Ide       Audi  +6,119
6. Anton Marklund    Hyundai +6,648

MM-sarjan pisteet 6/9 osakilpailua:

1. Timmy Hansen     Peugeot 151
2. Johan Kristoffersson Audi  139
3. Kevin Hansen     Peugeot 136
4. Niclas Grönholm   Hyundai 123
5. Krisztian Szabo   Hyundai 108
6. Kevin Abbring    Renault 97
7. Timo Scheider    Seat   75
8. Enzo Ide       Audi   72
9. Juha Rytkönen    Ford   52
10. Mattias Ekström   Seat   37

Lue myös nämä

 • Uusimmat