Quantcast

Niclas Grönholm valmistautuu MM-sarjaan Latviassa – mahdollisuus varmistaa Pohjoismaiden mestaruus

GRX-tiimin Niclas Grönholm osallistuu tulevana viikonloppuna rallicrossin RallyX-sarjan Riiassa ajettaviin osakilpailuihin Latviassa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Jan Kore Råforss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Supercar-luokan Hyundailla kilpaileva Grönholm ajaa Pohjoismaiden mestaruussarjassa neljän osakilpailun jälkeen toisena.

Rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailun siirtyminen elokuulle mahdollisti Grönholmin osallistumisen rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX:n Latvian osakilpailuihin Riiassa. Kilpailut ovat hyvää valmistautumista kohti MM-sarjan koitoksia.

Kauden kolmannen RallyX-viikonlopun ensimmäinen osakilpailu ajetaan poikkeuksellisesti jo perjantaina. Viikonlopun toinen startti nähdään sunnuntaina. Grönholm kilpailee Latviassa GRX Teamin tutulla Supercar-luokan Hyundai i20 RX-autolla.

– Kun rallicrossin MM-kauden aloitus on viivästynyt, niin RallyX-sarja on hyvä mahdollisuus pitää ajotuntumaa ja -fiilistä yllä. Latvian osakilpailut ovat näillä näkymin viimeiset valmistavat kisat, joissa tässä sarjassa kilpailen. Seuraavaksi päästään ajamaan MM-sarjaa, Grönholm toteaa tiedotteessa

Grönholm matkustaa Riikaan mielellään. Rata on ollut suomalaiskuljettajalle ja hänen kalustolleen suosiollinen.

– Kiva päästä taas ajamaan kilpaa. Rallicrossissa jokainen kisa kehittää ja valmistaa tulevaan. Ei tässä tänä vuonna liikaa startteja ole ollut.

– Tykkään ajaa Riikaan rakennetulla radalla. Myös automme on sopinut radan vaatimuksiin hyvin. Kun radalla on viime vuosina kilpailtu MM-pisteistä, kisat ovat osaltani sujuneet hyvin. Oletan, että hyvät tulokset olisivat myös tulevalta viikonlopulta odotettavissa. Eihän sitä koskaan tiedä, mutta viikonlopun startit voivat myös jäädä osaltani viimeisiksi polttomoottoriautolla ajetuiksi osakilpailuiksi. 

RallyX-sarjassa Supercar-luokan pistejohdossa ajava Ruotsin Johan Kristoffersson ei ole Riiassa mukana, koska ruotsalaiskuljettaja kilpailee samaan aikaan toisaalla. Grönholmilla on siten hyvä mahdollisuus kuroa piste-etumatka umpeen ja varmistaa Latviassa sarjan mestaruus.

– Meiltä molemmilta jää sarjan viimeinen osakilpailu MM-sarjan virallisten testien myötä väliin. Viime vuonna tilanne oli toisin päin: ajoin samaa sarjaa muutaman kisan, Kristoffersson jokaisen ja hän voitti mestaruuden.

– Automme on hyvässä iskussa, joten parasta menestystä lähdemme perjantain ja sunnuntain osakilpailuista hakemaan, Grönholm sanoo.

RallyX Supercar PM-pistetilanne 4/7 osakilpailua:

1. Johan Kristoffersson (SWE) 113
2. Niclas Grönholm      (FIN)  94
3. Sondre Evjen         (NOR)  75

Lue myös nämä

  • Uusimmat