Quantcast

Jari Huttusen unelma kävi toteen – ykkösluokan autolla Suomen MM-ralliin

Vuoden 2020 WRC3-luokan mestari Jari Huttunen ajaa uransa ensimmäisen MM-rallin Rally1 -luokan autolla Jyväskylässä elokuussa.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kiuruvetinen lähtee kisaan M-Sportin Ford Puma Hybrid Rally1 -autolla.  

Huttunen aloitti M-Sportin kuljettajana WRC2-luokassa marraskuussa 2021, ja on neljässä ajamassaan rallissa napannut yhden voiton ja yhteensä kolme palkintokorokepaikkaa Ford Fiesta Rally2:n ratissa. Askel astetta isomman luokan autoon osoittaa, miten M-Sport haluaa antaa nuorille kuljettajille tilaisuuden näyttää kykynsä rallin kuninkuusluokassa.

– Olen erittäin innoissani siitä, että pääsen ajamaan kotikisan Ford Pumalla. Se on hieno kokemus ja kisan tunnelma omien fanien edessä on varmasti hieno. Näin kovavauhtinen ralli uudella, tehokkaalla autolla on eittämättä erittäin suuri haaste, mutta minulla on hyvä tuntuma Fordin Rally2 -autoon ja luotan, että saamme saman tunteen myös Puman ratissa, Huttunen sanoo tiedotteessa.

– Olen nauttinut M-Sportin kanssa työskentelystä paljon ja talli tuntuu kotoisalta. Jyväskylän kisaviikonlopun tavoite on oppia auton tavat, pitää hyvä rytmi ja ajaa tasaista vauhtia. Tämä kisa voi olla hankala, mutta se on minulle melko tuttu ralli, joten katsotaan mitä tapahtuu.

Jyväskylän MM-rallissa Huttusen kartturina on Mikko Lukka, jonka kanssa hän ajoi WRC3-luokan mestaruuteen 2020. Uransa aikana Huttunen on ajanut viisi MM-osakilpailuvoittoa WRC2- ja WRC3-luokissa. Viimeisin luokkavoitto on marraskuulta 2021, jolloin hän voitti Monzan MM-rallissa WRC2-luokan ensimmäisessä Fordilla ajamassaan rallissa. Voitto debyyttikilpailuissa teki vaikutuksen koko tiimiin.

Kaudella 2022 Huttunen on ajanut kolme MM-rallia WRC2-luokassa, tuloksena on kaksi kolmossijaa ja 10 erikoiskokeen pohja-aikaa. Molemmat palkintokorokesijoitukset toivat MM-pisteitä myös yleiskilpailussa, kun hän oli Ruotsissa yhdeksäs ja Sardinian MM-rallissa kymmenes.

Jyväskylän MM-rallia varten Huttunen ajaa yhden täyden testipäivän Ford Pumalla Virossa. Tavoitteena on päästä sinuiksi täysiverisen Rally1 -luokan auton kanssa ja näyttää oma vauhti yhdessä MM-sarjan kovavauhtisimmista ralleista.

– Olen erittäin iloinen, että saan M-Sportilta tämän tilaisuuden, joten haluamme ottaa siitä kaiken irti. Iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille tukijoillemme, erityisesti Jari Viidalle ja Tuomas Skantzille, jotka yhdessä Marcus Grönholmin kanssa polkaisivat tämän projektin käyntiin.

Jari Huttusen Ford Puma Rally1 Suomen MM-ralliin. Kuva: M-Sport Ford

Lue myös nämä

  • Uusimmat