Niclas Grönholm kakkonen MM-rallicrossissa – multimestarille jälleen voitto: ”Kenelläkään ei ole vauhtia vastata”

CE Dealer Teamin Niclas Grönholm ajoi toiseksi rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Norjan Hellissä sunnuntaina.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden toinen palkintopallisijoitus yhtä monesta ajetusta osakilpailusta nosti suomalaiskuljettajan sarjan yhteispisteissä toiseksi. Norjan MM-osakilpailun voittoon ajoi lajin moninkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson, joka oli jokaisen viikonloppuna ajamansa erän nopein.

Grönholm paransi MM-sarjan avausosakilpailusta vauhtiaan ja jäi sunnuntain finaalissa 1,755 sekuntia ruotsalaisvoittajasta. Grönholm starttasi viimeiseen lähtöön Kristofferssonin viereltä eturivistä.

Grönholm sai hyvä startin, mutta ennen ensimmäistä mutkaa suomalaiskuljettajan autoon osui peräti kolme eri kanssakilpailijaa. Grönholm hallitsi törmäystilanteet ja käänsi autonsa ykkösmutkaan toisena.

– Keskirivissä takanani oli paljon parempi pito, joten osumaa tuli ja onneksi ei hajonnut mitään. Pääsin ensimmäisestä mutkasta toisena ulos. Ekassa mutkassa syntyi miltei puolet siitä erosta, joka Johanille jäätiin. Yritin pysyä kyydissä mukana, mutta hän ajoi muutaman kymmenyksen kierroksella kovempaa, Grönholm kertasi tiedotteessaan.

– Sanotaan, että toinen sija oli täältä torjuntavoitto. Ei mikään huono viikonloppu, mutta edelleen vähän liian epätasaista suorittamista ja säädöt hukassa. Finaalia varten meillä oli ihan hyvä taktiikka, joka toi hyvät pisteet.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua lajin klassikkoradalla Ruotsin Höljesissä, minne Grönholm starttaa MM-pisteiden kakkossijalta.

– Pistetilanne on hyvä. Tässä on kaksi hyvää tulosta (MM-avauksessa kolmas) alla. Tällä hetkellä ei oikeastaan kenelläkään ole vauhtia vastata Johanin vauhtiin. Yritetään kuroa eroa pikkuhiljaa kiinni. Askeleen olimme taas lähempänä. Hän pääsee turhan usein ajamaan paalulta omaa ajoaan, ja se on tässä lajissa tärkeintä. Etenkin täällä Norjassa, missä emme saaneet ajaa ensimmäisellä kierroksella jokerilenkille.

– Tämä oli kaikki, jonka ansaitsimme tällä kertaa. Tässä on paljon töitä tehtävänä ennen Höljesin kisaa, jotta olisimme mahdollisimman valmiina ajamaan voitosta. Kauden kisoista Höljes on oikeiden säätöjen löytämisessä ehkäpä se hankalin, Grönholm sanoi.

Norjan MM-osakilpailun finaalin tulokset:

1. J. Kristoffersson 3.16,656
2. Niclas Grönholm   +1,755
3. Timo Scheider    +3,675
4. Klara Andersson   +5,438
5. O.C. Veiby     +6,372
6. Sebastien Loeb   +6,798

Rallicrossin MM-sarjan pistetilanne, 2/10 osakilpailua:

1. Kristoffersson 46
2. Grönholm    33
3. Kevin Hanssen  24
4. Veiby      23
5. Klara Andersson 23
6. Scheider    20
7. Loeb      20

Lue myös nämä

 • Uusimmat