Niclas Grönholm huippuiskussa Ranskan MM-rallicrossissa – eturivistä välieriin

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm oli parhaassa vauhdissa tähän mennessä kaudella 2021, kun rallicrossin MM-sarja on jatkunut tänä viikonloppuna Ranskassa Loheacin radalla. 

Lauantaina Grönholm oli ensimmäisten erien nopein ja toisissa erissä veto riitti kolmanneksi parhaaseen aikaan. Sunnuntaina alkuerät tuottivat inkoolaiselle puolestaan sijat viisi ja jälleen kolmas tila. Neljän erän jälkeen Hyundai Supercaria käskyttävä Grönholm oli koko joukon toiseksi paras kuljettaja päästen illan välieriin eturivistä.

Ykköstilan alkueristä nappasi kolminkertainen maailmanmestari, Audi-kuski Johan Kristoffersson, joka saalisti kaksi erävoittoa sekä kaksi toista sijaa.

Viimeisen alkuerän vei nimiinsä Peugeotin Timmy Hansen, joka johtaa kahden osakilpailun jälkeen MM-sarjaa. Hansenin veto viimeisessä erässä oli viikonlopun tähän asti nopein.

– On uskomatonta kuulla tuo aika. Olen ollut vähän ongelmissa vauhdin kanssa, mutta teimme muutoksia tähän erään. Iso kiitos koko tiimille kovasta työstä. Nyt vihdoin tuntuu, että pystyn puskemaan kunnolla. Tärkeimmät erät ovat vielä edessä, Hansen sanoi.

Toinen Hansenin veljeksistä, Kevin, oli alkuerien neljäs ennen Kevin Abbringia ja Grönholmin tallikaveri Krisztian Szaboa.

Loheacissa ajetaan vielä sunnuntaina välierät sekä finaali.

Rallicrossin MM-sarja Ranska, alkuerien pisteet:

1. Johan Kristoffersson Audi  190
2. Niclas Grönholm   Hyundai 173
3. Timmy Hansen     Peugeot 169
4. Kevin Hansen     Peugeot 166
5. Kevin Abbring    Renault 161
6. Krisztian Szabo   Hyundai 154
7. Timo Scheider    Seat  149
8. Enzo Ide       Audi  146

Lue myös nämä