Markus Manninen väläytteli huippuvauhtiaan Italiassa – sai kehut tallipäälliköltä

Markus Manninen
Markus Manninen. Kuva: Toyota Motor Italia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Markus Manninen taisteli kärkisijoista GR Yaris Rally Cupin toisessa osakilpailussa Italiassa. Tuloksena oli lopulta luokan viides tila Rally 1000 Miglia -kilpailussa.

Manninen ja kartanlukija Teemu Sillanpää jäivät vain 13,8 sekuntia voiton ottaneesta Marco Gianesinista. Toijalalainen rallitoivo hävisi ratkaisevat sekunnit kilpailun alussa, mutta rallin edetessä vauhti kiihtyi.

– Kisa oli jälleen nousujohteinen. Emme olleet päässeet ajamaan kisojen välissä, mutta vauhti parani, ja kaikkiaan tästä jäi hyvä fiilis. Vielä ensimmäisellä pätkällä nukuimme, mutta sen jälkeen olimme hereillä, Manninen summasi urakkansa.

Kun erikoiskokeet ajettiin toiseen kertaan läpi, Manninen pääsi väläyttelemään nopeuttaan. Rallin kuudennella pikataipaleella hän kirjautti komean pohja-ajan.

– Huollon jälkeen olimme nopein Toyota-kuski. Vielä kun olisi ollut yksi lenkki, olisimme varmasti olleet kärjessä, Manninen paalutti.

Manninen kilpailee GR Yaris Rally Cupissa italialaisia kuljettajia vastaan, joista valtaosa tuntee asvalttikilpailut entuudestaan. Avausosakilpailussa kolmossijan napannut Manninen on tehnyt vaikutuksen paikalliseen ralliväkeen.

– Saimme pirusti lisää oppia kisasta. Tiet olivat jälleen meille uusia, mutta saimme suorituksestamme kehuja joka suunnalta. Tiimipäällikkökin oli erittäin tyytyväinen. Se on tärkeä juttu, että saamme tiimiltä kehuja ja kiitosta, Manninen sanoi.

GR Yaris Rally Cup jatkuu kuukauden kuluttua, jolloin pisteistä ajetaan perinteikkäässä Due Valli -rallissa Veronan ympäristössä.

– Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kilpailuun. Saimme tärkeitä pisteitä ja pystymme yhä taistelemaan mestaruudesta, Manninen vakuutti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat