Ne piirtää kellä on liitua – Rally1-debytantille loistavia uutisia miljonäärikummisedältään

Gregoire Munsterilla pitää kiirettä vielä tällä rallikaudella, eivätkä kiireet ole loppumassa.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Luxemburgin lipun alla kilpaileva Munster, 24, debytoi Ford Puma Rally1 -autolla rallin MM-sarjassa syys-lokakuun vaihteessa, kun hän kilpaili ykköskaliiberin menopelillä Chilen MM-rallissa. Pari viikkoa sitten hän sai auton jälleen käyttöönsä Keski-Euroopan MM-rallissa, jossa hän ajoi seitsemänneksi.

Munsterin ”kummisetänä” toimii Belgiassa asuva kreikkalainen liikemies Jourdan Serderidis, joka omistaa Ford Puman. Serderidis mahdollisti Munsterille kattavan ohjelman MM-sarjassa tällä kaudella, jonka aikana luxemburgilainen on ajanut niin Rally1-, Rally2- kuin Rally3-luokituksen kilpureilla.

Serderidis on nyt vahvistanut, että Munster kilpailee Rally1-autolla myös ensi vuonna.

– Gregoire lähtee Monte Carlon ralliin Rally1-autolla. Työstämme parhaillaan ohjelmaa, johon kuuluisi viisi kilpailua Rally1-autolla ja loput WRC2-luokassa. Odotamme ehdotuksia, Serderidis kertoi belgialaiselle La Derniere Heure -lehdelle.

Munsterin todennäköisin vaihtoehto on M-Sport, jonka kanssa Serderidis on tehnyt läheistä yhteistyötä useamman vuoden. Serderidis tosin vihjaili jo aiemmin, ettei Hyundaikaan ole täysin poissuljettu, jos M-Sportilta ei ole sopivaa pakettia tarjolla.

Lue myös: Vetääkö Ford-kuljettaja ässän hihastaan rallin MM-sarjassa? ”Miksemme voisi kääntyä Hyundain puoleen?”

Munsterilla riittää urakoitavaa vielä tämän vuoden puolella. Ensi viikolla hän ajaa Ford Fiesta Rally2 -autolla Japanin MM-rallissa.

Marraskuun loppupuolella Munster osallistuu vielä Spa-ralliin Belgiassa. Tämän jälkeen hän lentää Keniaan, missä hän toimii Serderiksen kartanlukijana East African Safari Classic -rallissa. Parivaljakko osallistuu historic-kilpailuun Porsche 911 -autolla.

Serderidis, 59, ajoi itse tänä vuonna neljä MM-rallia Ford Pumalla. Ensi vuonna häntä ei nähdä enää Rally1-auton ratissa, sillä hän tekee loikan luokkaa alemmaksi.

Serderidis aloittaa kautensa Monte Carlosta omalla Volkswagen Polo R5 -autollaan.

– Tavoitteena on saavuttaa MM-sarjan Masters-luokan mestaruus, Serderidis viittasi yli 50-vuotiaille tarkoitettuun luokkaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat