Toyotan rallitiimiltä paljastus tulevasta

Toyota on tuomassa autoonsa uudistuksia tulevan MM-rallikauden alkupuolella.
Toyota GR Yaris Rally1
Toyotan WRC-tallin logistiikassa on ollut pieniä ongelmia. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuluvasta kaudesta on vielä yksi osakilpailu ajamatta, mutta tuleva sesonki kolkuttelee jo ovella. Mestaritiimi Toyotalla on jo tiukasti katse ensi vuodessa ja GR Yaris Rally1 -auton päivityksissä.

Kauden avaavat Monte Carlon ja Ruotsin MM-rallit Toyota suorittaa nykyisellä paketillaan, mutta maaliskuun lopussa ajettavassa Safari-rallissa saatetaan nähdä uudistettu GR Yaris.

– Meillä on jo vaihtoehtoja, joista yksi on valittu. Emme tuo sitä vuoden alussa, mutta todennäköisesti kolmannessa tai neljännessä rallissa aiomme tuoda ensimmäisen päivityksen, Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler kertoi Dirtfish-sivustolle.

– Olemme tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseemme Monte Carloa varten. Se on vaikea ralli, joten pidämme mieluummin tilanteen ennallaan ja keskitymme oikeiden renkaiden valitsemiseen. Mutta sen jälkeen meillä on valmiina päivitys, jonka pitäisi olla mukava. Olemme testanneet sitä jo jonkin aikaa.

Toyota on kehittänyt viimeisen vuoden ajan uutta Rally2-autoaan, jolla voi kilpailla muun muassa MM-sarjan WRC2-luokassa. Rally1-autoon tuleva päivityspaketti saikin alkunsa Rally2-projektista.

– Se on tulos tietyistä asioista, joita opimme Rally2-auton tutkimus- ja kehitystyössä. Se onkin hieno työ, josta vastasi suunnittelutiimimme Rally2-auton parissa ja joka oli siirrettävissä Rally1-autoon, Fowler kehaisi.

– Siinä mielessä nämä kaksi projektia sujuvat oikein hyvin yhdessä tällä hetkellä.

Fowler ei vielä tässä vaiheessa paljastanut, mitä osa-alueita GR Yariksessa päivitetään.

Toyota valloitti tänä vuonna jälleen kaikki mestaruudet rallin MM-sarjassa. Toyota varmisti valmistajien mestaruuden jo lokakuun alussa Chilen osakilpailussa. Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen pääsivät puolestaan juhlimaan kuljettajien ja kartanlukijoiden MM-titteleitä Keski-Euroopan asvalttikisan päätteeksi lokakuun lopussa.

Kauden 2023 päätöskilpailu ajetaan Toyotan kotimaisemissa Japanissa ensi viikolla. Tallin odotetaan julkistavan ensi kauden kuljettajansa kilpailuviikonlopun päätteeksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat