Näin Toyota aikoo pitää kiinni Kalle Rovanperästä, jos kilpailijatiimi iskee isomman setelipinon pöytään

Toyota haluaa pitää kiinni ykköstähdestään myös kuluvan MM-kauden kiinni.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin maailmanmestaruuden viime vuonna valloittaneen Kalle Rovanperän Toyota-sopimus umpeutuu kuluvan kauden lopussa. Tiettävästi Rovanperän manageri Timo Jouhki on käynyt neuvotteluita myös Hyundain WRC-tiimin kanssa, mikä sinänsä on ymmärrettävää nyt, kun maailmanmestarille sorvataan uutta ja rahakasta sopimusta.

Rovanperän taustajoukot ovat toki olleet kontaktissa myös Toyotan kanssa mahdollisesta jatkosopimuksesta.

– Olemme käyneet keskusteluja, mutta sopimusta ei ole vielä olemassa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo Rallit.fille.

Latvalan mukaan neuvottelutahti kiihtyy ensi viikolla ajettavan Suomen MM-rallin jälkeen, kun MM-sarjassa on reilun kuukauden paussi ennen Kreikan Akropolis-rallia.

– Kokonaisuutena meillä on hyvä tilanne siinä mielessä, että Kalle on minun mielestäni Toyotan mies. Haluamme ajatella filosofiaa, jonka voimme tarjota Kallelle.

– Jos toinen tiimi tarjoaa enemmän rahaa, siihen me emme pysty. Mutta Kalle saa ajaa meillä driftingiä ja hän voi kokeilla rata-autoja, kuten Seb (Sebastien Ogier) on tehnyt. Pystymme tarjoamaan kokemuksia moottoriurheilun muilta osa-alueilta Kallelle, jos hän sitä haluaa, Latvala valottaa Toyotan neuvottelutaktiikkaa.

”Toisella tiimillä” Latvala viittaa juuri Hyundaihin, joka on pistänyt rivejään kuntoon johtoportaasta lähtien. Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul on linjannut, että hän haluaa miehistöönsä parhaat saatavilla olevat kuljettajat.

– Tiedän, että Hyundai pystyy maksamaan hyvää palkkaa – todella hyvää palkkaa. Joskus tulee se tilanne, että mennään tarjouskilpailuun. Meillä on kuitenkin tietynlainen kokonaisuus, jonka haluamme tarjota, emmekä pelkästään rahaa, Latvala alleviivaa.

Mutta kuinka luottavainen Latvala on, että Rovanperä on Toyotan mies myös kaudella 2024?

– Totta kai asioita voi tapahtua ja muutoksia tulla eteen. Mutta olen oikeasti aika suht luottavainen, Latvala muotoilee.

Tänä viikonloppuna Rovanperä kilpailee Toyotan Rally1-autolla Tampereen HYAcenter-rallissa. Suomen MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina.

Katso alta, kuinka Rovanperä testasi Toyotaa aiemmin tällä viikolla Keski-Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat