Kalle Rovanperä otti komennon testirallissa, Ford-kuski jäi jo matkan varrelle

Toyotan Kalle Rovanperä otti komennon lauantaina ajettavassa HYAcenter-rallissa Tampereella.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä tapasi faneja ennen kisan alkua. Kuva: Toni Heinonen

Neljän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Rovanperä johtaa kisaa 6,5 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia. Molemmat Toyota-kuskit ovat Tampereella mukana tiimin Rally1-hybridiautolla. Tarkoituksena on testata kalustoa ensi viikon Suomen MM-rallia varten.

Kolmannella sijalla kisassa ajanut M-Sport Fordin Pierre-Louis Loubet jäi jostain syystä starttaamatta neljännelle pätkälle. Kolmen ensimmäisen pätkän jälkeen Puma Rally1 -autoa ohjastaneen korsikalaisen ero Rovanperään oli jo 46,7 sekuntia. Loubet sai nelospätkältä kymmenen minuutin ajan. Huoltotauon jälkeen Ford-kuski starttasi jälleen normaalisti matkaan.

Keli kisapaikalle on todella sateinen ja erikoiskokeet erittäin liukkaita. Rovanperä saa kuitenkin hyvää kokemusta ajaessaan ensimmäisenä autona reitillä. Myös ensi viikon Suomen MM-rallissa Rovanperä starttaa perjantaina kilpailuun ”aura-autona”.

Rovanperä oli nopein aamun avauspätkällä Savossa, mutta Evans pysyi 2,2 sekunnin päässä. Toisella erikoiskokeella Laitikkalassa walesilainen kukisi Rovanperän, mutta suomalaistähti latasi seuraavalle pikataipaleelle Uskilaan perän seitsemän sekunnin pohjat. Ensimmäisen ajolenkin viimeiselle pätkälle Rautasemalle Evans puolestaan ajoi vuorostaan pohja-ajan 1,8 sekunnin turvin.

Volkswagen R5-autolla ajava Roope Korhonen on rallissa kolmantena. Skodaa komentava Jari Huttunen aloitti vahvasti, mutta myöhästyi kolmannen pätkän lähdöstä ja sai 20 sekunnin aikasakon. Autossa lienee jotain teknistä ongelmaa, sillä huoltoa edeltäneellä neljännellä pätkällä kiuruvetinen ajoi hitaasti.

HYAcenter-rallissa ajetaan lauantaina iltapäivällä vielä samat neljä erikoiskoetta uudestaan.

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä testasi Suomen MM-rallia varten keskiviikkona. HYAcenter-rallin tilanne videon jälkeen.