WRC-tähti alennettiin taas keikkakuskiksi – ”Paperilla se voi näyttää siltä”

Irlantilaiskuski Craig Breenin ensimmäinen täysi kausi rallin MM-sarjassa meni pahasti penkin alle.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen pääsi 32-vuotiaana ajamaan ensimmäistä kertaa kaikki MM-rallit saman kauden aikana. Näyttöpaikka meni kuitenkin pahasti kiville, kun Breen koki muhkeat seitsemän keskeytystä vuoden aikana. Suurin osa keskeytyksistä johtui vieläpä ulosajoista.

Irlantilaisen parhaiksi tuloksiksi jäivät Monte Carlon rallin kolmas sija ja kakkostila Sardiniasta. Ensi kaudella M-Sport Fordin kalusto vaihtuu Hyundaihin, mutta tällä kertaa Breen on jälleen keikkakuskin roolissa.

– Sopimus saattaa näyttää paperilta siltä, että se on askel taaksepäin urallani. Tämä vuosi ei mennyt eri syistä yhtään niin kuin oli suunnitelmissa. Tuloksia oli vaikeaa saavuttaa, joten on tärkeää, että voin vaihtaa maisemaa, Breen sanoo Belfast Telegraph -lehdessä.

– Näen tämän mahdollisuutena aloittaa alusta ja päästä työskentelemään tuttujen ihmisten kanssa paikassa, jossa olen aiemmin nauttinut menestystä. Minulle tämä on ainakin tervetullut paluu ja tietenkin myös uusi mahdollisuus.

Hyundailla Breen jakaa kolmatta autoa Dani Sordon kanssa. Tiettävästi Sordolle on kaavailtu seitsemän MM-rallin ohjelmaa, mikä tarkoittaisi Breenille kuutta kisaa. Sordo aloittanee kolmosauton ohjaamossa Monte Carlossa, jonka jälkeen Ruotsin nopeassa lumirallissa ajovastuun saa Breen. Sen jälkeen kisat ovat arvoitus kaksikon kesken, mutta Breenille voi povata ainakin Viron ja Suomen nopeita kisoja.

– Minulle ei ole väliä, mitä kisoja saan. Olen varma, että tiimi valitsee ne viisaasti. Kalenterissa on paljon kisoja, joista minulla on paljon kokemusta, Breen summaa.

– Nyt haluan hyödyntää oppimaani ja tuoda tiimille hyviä tuloksia, joihin tiedän pystyväni. Isoja tulostavoitteita en halua asettaa. Sen sijaan haluan vain nauttia ja olla taas kilpailukykyinen.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat