Quantcast

MM-rallitallin pomolle iso helpotus – mutta milloin tiimi tekee ison päätöksen?

Hyundain rallitiimi sai hybridiaikakauden avausvoittonsa viime viikonloppuna, kun Ott Tänak ajoi ykköseksi Sardinian MM-rallissa.
Dani Sordo ja Julien Moncet
Dani Sordo tarjosi suihkun Julien Moncet'lle Sardinian MM-rallin päätteeksi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan pääluokassa otettiin käyttöön Rally1-luokituksen hybridiautot tämän kauden alussa. Hyundain urakka uuden aikakauden alussa käynnistyi nihkeästi Monte Carlossa, mutta sen jälkeen talli on yltänyt palkintokorokkeelle jokaisessa kilpailussa.

Voitto antoi odottaa itseään kauden viidenteen osakilpailuun saakka.

– Kauden alku oli meille vaikea, joten tämä voitto merkitsee paljon. Emme ole missään vaiheessa luovuttaneet, Hyundain tallipäällikön tehtäviä väliaikaisesti hoitava Julien Moncet iloitsi Rallit.fille.

Hyundai on ollut ilman varsinaista tallipäällikköä viime vuoden lopusta lähtien. Tallin sisältäkin on kuulunut kritiikkiä, että Hyundai-miehistölle tarvittaisiin pysyvä johtaja.

Vuoden alun vaikeuksien ja kritiikin jälkeen Sardinian voitto lämmitti entistä enemmän Moncet’ta.

– Tämä on iso helpotus minulle ja samalla koko tiimille. Ottin voitto ja Danin (Sordo) kolmostila nostivat meidät takaisin taisteluun valmistajien MM-sarjassa. Hyvä tulos antaa meille muutenkin lisäpotkua tulevaisuutta varten. Töitä on yhä tehtävänä.

Hyundai ei ole toistaiseksi kertonut, milloin tiimiin valitaan uusi varsinainen tallipäällikkö. Moncet antoi ymmärtää, että hän on kiinnostunut hoitamaan pestiä.

– Mutta siihen en osaa antaa vastausta, milloin talli tekee päätöksiä asiasta, Moncet totesi.

Rallin MM-kausi jatkuu reilun kahden viikon kuluttua, kun pisteistä ajetaan Kenian Safari-rallissa. Ikoninen kilpailu pistää jälleen tiimit ja autot koetukselle.

– Haluamme parantaa autoa kaikilla tasoilla. Tiedämme, että auton yleisen luotettavuuden pitää olla parempi. Rallit ovat rajuja, ja jotta voi olla ykkönen, pitää ensiksi päästä maaliin, Moncet painotti.

Katso alta Sardinian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat