Kalle Rovanperälle sataa kehuja rallin suomalaiskonkareilta – ”Mihin nuori mies vielä ennättääkään?”

Kalle Rovanperän kypsät ja vauhdikkaat otteet rallin MM-sarjassa keräävät kilpaa kehua ja ihastelua kaiken nähneiltä suomalaislegendoilta.
Mikko Hirvonen, Ari Vatanen ja Kalle Rovanperä
Mikko Hirvonen, Ari Vatanen ja Kalle Rovanperä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ari Vatanen ajoi rallin maailmanmestariksi 29-vuotiaana. Viime viikonloppuna keväistä 70-vuotispäiväänsä Ouninpohjan maisemissa juhlistanut lajilegenda puki sanoiksi sen, mitä liikkuu useimpien rallifanien mielessä.

Rovanperä, 21, on elämänsä keväässä ja ajaa unelmakautta. Sardinian MM-rallissa häneltä nähtiin vielä yksi uusi, uskomaton piirre, jollaista ei taatusti kukaan lähellekään samanikäinen kuljettaja ole pystynyt toteuttamaan.

Kun Rovanperä tiedosti, että vauhti ei tällä kertaa riitä voittoon, tyytyi hän ottamaan varmat pisteet, jotka järkevällä ajolla oli saatavilla. Rovanperä kykeni moiseen viilipyttymäisyyteen keskellä unelmakauttaan, jolloin useimpien ajokengät kohoavat reilusti maanpinnan yläpuolelle, ja virhe tapahtuu.

Mutta ei Rovanperälle, joka Power Stage -erikoiskokeiden erikoismiehenä otti kisan päätöksestä vielä neljä lisäpistettä ja kasvatti eroa sarjakakkoseen Thierry Neuvilleen yhdeksällä pisteellä.

– Hän on tehnyt huikeaa kautta, ja kausi on vasta puolivälissä. Mihin nuori mies vielä ennättääkään? Eletään nyt päivä kerrallaan kuitenkin. Ainekset ovat vaikka millaisten ennätysten rikkomiseen, Vatanen povaa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Vatanen näkee Rovanperän menestyksen laajemmin ja toivoo, että ”imussa” toisetkin pääsisivät etenemään ralliurallaan.

– Iloitaan siitä, että Suomessa on nuoria tulossa. Toivottavasti Esapekkakin (Lappi) saisi onnistumisia ja pääsisi ajamaan enemmän, koska jatkuva ajaminen on edellytys, että pärjää tuolla tasolla, Vatanen muistuttaa.

Kovin tuttuja Vatanen ja Rovanperä junior eivät vielä ole, mutta Ranskassa jo yli 30 vuotta asunut Vatanen on varma, että edellytykset ovat vaikka mihin.

– Totta kai, jonkin verran tunnen häntä, mutta hänen isänsä paremmin. Tapasin hänet aikanaan pikaisesti VM Cupin voittajana Jyväskylän Rantasipi-hotellin edessä. Kallellakin tuntuu olevan jalat maassa ja pää hyvien hartioiden keskellä.

Lue myös: Näin Ari Vatanen, 70, ajoi Ouninpohjan klassikkopätkällä – rallilegenda piti kiinni motostaan

Myös Mikko Hirvonen on Vatasen kanssa samoilla linjoilla. Hirvonen ja Rovanperä ovat molemmat asuneet Puuppolassa, joten väkisinkin saman kylän kasvatti on tullut vuonna 2014 aktiiviuransa lopettaneelle Hirvoselle tutuksi.

– Kalle on uskomaton lahjakkuus. Nuoreen ikäänsä nähden hän käsittelee tilanteita hienosti. Hänellä on hirveä itseluottamus. Kun auto toimii, hän tietää tasan tarkkaan, mitä kyytiä pystyy ajamaan ja pystyy vieläpä venymäänkin, analysoi urallaan 15 MM-rallia voittanut Hirvonen.

Lue myös: Mikko Hirvosen ja Henri Haapamäen ralli päättyi murheisiin Ouninpohjassa – huuli lensi keskeytyksestä huolimatta

Vatanen ja Hirvonen osallistuivat sunnuntaina Ouninpohja-ralliin. Kuuntele alla olevalta videolta konkareiden mietteet Rovanperästä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat