MM-rallipomolta kova arvio Ott Tänakista – ”Haluan varmistaa, että pääsemme siihen tilanteeseen”

M-Sport Ford on laittanut kaikki pelimerkkinsä Ott Tänakin taakse.
Malcolm Wilson ja Ott Tänak
Malcolm Wilson otti Ott Tänakin syleilyynsä Ruotsin MM-rallin päätteeksi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittitiimi teki kovan ratkaisun ennen tätä kautta: talliin pestattiin tähtistatuksen kuljettajaksi Tänak, jonka kanssa pyritään saavuttamaan tämän vuoden kuljettajien maailmanmestaruus.

Yksityistiimin statuksella toimiva M-Sport ei edes haaveile valmistajien MM-tittelistä. Tänakin tallikaverina kilpailee ranskalainen Pierre-Louis Loubet, joka ajaa vasta ensimmäisen täyden kautensa MM-sarjassa.

Ranskalaiskonkari Sebastien Loeb tarjoili viime vuonna väläyksiä Ford Puma Rally1 -auton kilpailukyvystä, mutta tulokset jäivät muutoin ohkaisiksi: Loebin Monte Carlo -rallin voiton lisäksi M-Sport sai vain kaksi muuta palkintokorokepaikkaa, joista vastasi tallin silloinen ykköskuljettaja Craig Breen.

Viime viikonloppuna ajetun Ruotsin MM-rallin jälkeen M-Sportin pääpomon Malcolm Wilsonin kasvoilla oli leveä virnistys. Wilson oli ottanut riskin Tänakin kanssa, mutta nähtävästi ratkaisu saattoi olla kannattava.

– Tiesin tämän olevan mahdollista. Olen tiennyt sen siitä lähtien, kun teimme sopimuksen. Juuri tämän takia teimme tämän sopimuksen, Wilson iloitsi rallin MM-sarjan nettisivujen mukaan.

Tänakin voitto Ruotsissa ei ollut itsestäänselvyys Wilsonille, vaikka hän tietää paremmin kuin hyvin, mihin virolaistähti parhaimmillaan pystyy.

– Ajattelin, että voisimme päästä palkintokorokkeelle. Ja jos voi päästä podiumille, silloin voi olla mahdollisuus myös voittoon.

– Yksi asia on selvä: Ottilla oli tässä suurin merkitys. Hän voitti rallin meille. Tiedämme, että auton kanssa pitää edelleen tehdä töitä. Tiedämme, mitä hän haluaa ja mihin hän ei ole tyytyväinen. Nyt meidän on paiskittava töitä, jotta saamme työt tehtyä ja auton hänen haluamalleen tasolle, Wilson sanoi.

Malcolm Wilson ja Richard Millener
M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson (kesk.) ja tallipäällikkö Richard Millener (vas.) tuulettivat raivokkaasti Tänakin ykköstilan varmistuttua. Kuva: M-Sport Ford WRT

Wilsonilla on vahva luotto, että Tänakin esitykset paranevat entisestään, kunhan Ford Puma saadaan sopimaan paremmin hänen käteensä.

– Nyt näimme, mitä hän pystyy tekemään autolla, johon hän ei ole täysin tyytyväinen. Sen vuoksi on rohkaisevaa saada tietää, mikä on mahdollista, kun hän on tyytyväinen autoon. Haluan varmistaa, että pääsemme siihen tilanteeseen, Wilson vakuutti.

Tänak johtaa MM-sarjaa kolmen pisteen erolla Toyotan Kalle Rovanperään, kun takana on kaksi osakilpailua. Seuraava osakilpailu ajetaan maaliskuussa Meksikossa, missä Tänak joutuu auraamaan sorateitä ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Ruotsin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat