Mitkä rusinat Kalle Rovanperä poimii pullasta? Tältä suomalaistähden kisaohjelma voisi näyttää

Kalle Rovanperä ajaa ensi vuonna valikoiduissa MM-ralleissa Toyota GR Yaris Rally1 -autolla.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota julkisti maanantaina Rovanperän monivuotisen jatkosopimuksen, jota oli muokattu maailmanmestarille sopivaksi: ensi vuonna Rovanperä ajaa vain puolet kisoista, mutta kaudesta 2025 eteenpäin suomalainen on jälleen täyden kauden kuljettaja.

Lue myös: Kalle Rovanperältä raju ratkaisu! Suomalaistähti ei puolusta maailmanmestaruuttaan

Tulevalla kaudella Rovanperä pääsee siis valikoimaan rusinat pullasta eli ottamaan ohjelmaansa itselleen mieluisimmat kisat. Tiettävästi Rovanperän suunnitelmissa on osallistua ensi kaudella kaikkiaan seitsemään osakilpailuun.

Rallit.fi esittää oman arvionsa siitä, millainen suomalaisässän kalenteri voisi olla kaudella 2024. Oletuksena on, että Rovanperä ja Ogier ajavat vain kerran samassa kilpailussa kauden aikana.

Rovanperä jakaa ajovastuuta Toyotan kolmosautossa Sebastien Ogierin kanssa. Kauden avaava Monte Carlon osakilpailu on korvamerkitty Ogierille, sillä kyseessä on hänen kotikilpailunsa ja ensi vuonna kilpailukeskus palaa Ogierin kotiseudulle Gapin kaupunkiin. Ogier jahtaa klassikkokisassa jo kymmenettä voittoaan.

Näin ollen Rovanperä ajaa kauden avauskisansa helmikuussa Ruotsissa, missä hänen ei tarvitse tällä kertaa toimia aura-autona. Ennen Rovanperää reitille starttaavat ne kuljettajat, jotka ovat keränneet Montessa pisteitä.

Kauden kolmas kisa ajetaan maaliskuun lopulla Keniassa. Safari-rallissa sekä Ogierilla että Rovanperällä on edellytykset voittoon: Ogier voitti kisan 2021 ja 2023, Rovanperä puolestaan 2022. Ogier ajanee kisan myös ensi vuonna.

Myös huhtikuun Kroatian asvalttikisa on Ogierin heiniä. Rovanperä palaa puolestaan rattiin toukokuussa Portugalin MM-rallissa, jonka hän on voittanut kaksi kertaa putkeen.

Sardinian MM-osakilpailu ei kuulu Rovanperän suosikkeihin, joten Ogier pääsee GR Yariksen puikkoihin Välimeren saarella kesäkuun alussa. Mutta sen jälkeen Rovanperälle tulee kolme nopeaa sorarallia putkeen: Puola kesäkuun lopulla, Latvia heinäkuussa ja Suomen kotikisa elokuun alussa.

Syyskuussa on Ogierin vuoro lähteä jahtaamaan voittoa Kreikan Akropolis-rallissa, vaikkakin Rovanperä on voittanut rajun sorakisan kahdesti viimeisten kolmen kauden aikana. Syyskuun lopussa Rovanperä pääsee puolestaan hakemaan ensimmäistä Chilen MM-rallin voittoaan.

Ogier ottaa hoitaakseen Keski-Euroopan MM-rallin loka-marraskuun taitteessa. Kauden päättävään Japanin MM-ralliin Toyota sen sijaan tuo molemmat kuljettajat, sillä se haluaa hakea jälleen huipputulosta koko arsenaalillaan.

Tällä jaolla sekä Rovanperän että Ogierin ohjelmassa olisi seitsemän MM-rallia kaudella 2024. Japanin lisäksi kumpikin kuljettaja reissaisi yhteen niin sanottuun kaukokisaan: Ogier Keniaan ja Rovanperä Chileen.

Loppuun vielä huomautuksen sana: tämän arvion perusteella ei välttämättä kannata tehdä matkavarauksia ralleihin, joissa haluaisi nähdä Rovanperän ajamassa. Tiimi tiedottaa niistä aikanaan.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on myös kertonut, että Rovanperä ja Ogier saattavat hyvinkin todennäköisesti ajaa samoissa kisoissa kauden mittaan.

Lue myös nämä