Hyundain WRC-tallin pomolta koskettava puheenvuoro – ”Olemme kokeneet suuren menetyksen tänä vuonna”

Hyundain rallitallin päällikkö Cyril Abiteboul halusi rallikauden 2023 päätteeksi lausua muutaman sanan huhtikuussa kuolleen Craig Breenin kunniaksi.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva:: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen menetti traagisesti henkensä Kroatian MM-rallin ennakkotesteissä, kun auto luisui hiljaisesta vauhdista ulos tieltä, ja puinen aitatolppa tunkeutui auton sisään. Breen ehti ajaa kaudella 2023 vain Ruotsin rallissa, jossa hän oli komeasti toinen.

– Haluan lopuksi ottaa pienen hetken ja lausua tribuutin tiimikaverillemme Craigille. Olemme kokeneet todella suuren menetyksen tällä kaudella. Craigilla oli intohimoa ja rakkautta tätä lajia kohtaa. Hän myös pystyi näyttämään sen paremmin kuin kukaan muu, Abiteboul sanoi.

– Me kaikki kaipaamme häntä edelleen kovasti. Hänen sanojensa pitäisi tulevaisuudessa toimia inspiraationa meille kaikille, myös vaikeimpina päivinä. Haluamme kantaa jatkossakin hänen henkeään ja päättäväisyyttään.

Abiteboul myös kommentoi sunnuntaina päättynyttä rallikautta 2023. Viime vuoden lopussa näytti, että Hyundai on tullut Toyotan rinnalle ja voisi kunnolla haastaa japanilaisvalmistajan merkkimestaruudesta. Toyota kuitenkin paineli vastustamattomasti maisemaan ja vei valmistajien MM-tittelin hurjalla 116 pisteen erolla.

– Japanin ralli kuvasi hyvin koko kauttamme. Meillä on ollut paljon positiivista ja porukka on laittanut kaiken likoon, jotta voisimme taistella voitoista. Samaan aikaan meillä on kuitenkin ollut paljon menetettyjä tilaisuuksia, joko virheiden tai itseluottamuksen puutteen takia, Abiteboul summasi.

– Tilanne oli juuri sellainen myös tänä viikonloppuna. Näytimme hyvää vauhtia dramaattisissa olosuhteissa, alustalla, jolla emme olleet vielä alkukaudesta vahvoja.

Ranskalaispomo kuitenkin kokee, että kehitystä on tapahtunut.

– Tiimimme kovan työn tuloksena olemme kehittäneet autoamme. Mielestäni olemme menneet eteenpäin vuoden aikana, Abiteboul kertoi.

– Meillä on hyvä perusta uudelle mahdollisuudelle. Nyt on edessä pieni tauko, mutta käännämme nopeasti katseemme ja tavoitteemme kohti ensi vuotta.

Rallin MM-sarjan kausi 2024 käynnistyy ikonisella Monte Carlon MM-rallilla tammikuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat