Mitä ihmettä? 12 pikkuluokan autoa kiilasi Kalle Rovanperän edelle Portugalin MM-rallin erikoiskokeella

Luulitko, että Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä kuittasi Portugalin MM-rallin lauantai-illan päätöspätkän voiton Porton kaupungin kaduilla?
Josh McErlean
Josh McErlean.. Kuva: Grégory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Väärässä olit, sillä Rovanperä oli lopulta kisan 16. erikoiskokeella vasta 13. nopein kuljettaja, joskin paras ykkösluokan kuskeista.

Moni lopetti Portugalin MM-rallin seuraamisen Rally1-autojen saavuttua maaliin, mutta tapahtumia riitti senkin jälkeen. Tienpintaan tuli auto autolta enemmän pitoa, jonka turvin 11 WRC2-luokan kuskia sekä Rally3-autolla ajava Viron Robert Virves kurvailivat pätkätuloksissa Rovanperän ohi.

Irlantilainen Hyundain Rally2-autolla ajava Josh McErlean oli lopulta pätkän nopein kuljettaja. McErlean oli keskeyttänyt jo perjantaina kertaalleen tekniseen vikaan, joten mies pääsi starttaamaan todella takana lähtöjärjestyksessä. Vaikka olosuhteet avittivat McErleanin uran ensimmäiseen pohja-aikaan yleiskilpailussa MM-sarjassa, otti irlantilaiskuski sen silti ilolla vastaan.

– Päähuolenaiheeni oli, että kun pääsin pätkälle, oli jo pimeää. Siellä ei ollut katulamppuja, eikä minulla ollut lisävaloja. Ilmeisesti se meni kuitenkin ihan hyvin, McErlean naureskeli Dirtfishin mukaan.

– Totta kai meillä oli pitoetu huippukuskeihin nähden, mutta otamme pätkävoiton mielellään vastaan kerta sellainen oli tarjolla.

McErlean oli lopulta 2,7 sekuntia nopeampi kuin Skodalla ajava Nikolai Grjazin. Porton kaupunkipätkän kolmanneksi nopein oli puolalainen Mikolaj Marczyk ennen isäntämaan Armindo Araujoa ja ranskalaista Yohan Rosselia.

Rovanperä oli siis lopulta pätkän 13:s ja yleiskilpailussa toisena oleva tallikaveri Elfyn Evans 15:s. Mainittakoon vielä Rally1-kuljettajista Hyundain Thierry Neuville, joka oli kaupunkipätkällä 32:s ja Fordin Craig Breen vasta 38:s.

Jo Rally1-kuskien aikana oli havaittavissa, että pito parani auto autolta. Esimerkiksi ensimmäisenä autona reitillä ollut Hyundain Ott Tänak jäi Rovanperästä liki 20 sekuntia vain reilun kolmen kilometrin mittaisella pyörityksellä.

Katso alapuolelta Kalle Rovanperän haastattelu lauantain ajopäivän jälkeen.

Lue myös nämä