Quantcast

Suomalaiskuskeilla mahdollisuus huimaan hattutemppuun Portugalin MM-rallissa

Toyotan Kalle Rovanperä jahtaa sunnuntaina Portugalissa yleiskilpailun voittoa, mikä olisi nuorelle puuppolalaiselle jo kolmas perättäinen MM-sarjassa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pääluokan lisäksi myös pienemmissä luokissa asetelmat ovat suomalaisittain oivalliset. WRC2-luokassa Hyundai-kuski Teemu Suninen pitää kärkipaikkaa reilun puolen minuutin erolla ennen Citroen-kuljettaja Yohan Rosselia.

– Oli todella hyvä ajopäivä. Aamulla jouduimme tekemään vähän kompromisseja renkaiden suhteen eilisten rengasrikkojen vuoksi. Iltapäivällä olimme tasoissa renkaiden suhteen ja pystyimme ajamaan aika kovat pohjat useammalle pätkälle, Suninen summasi Rallit.fille.

– Tämä on silti ehkä se vaarallisin tilanne. Eroa on selkeästi, mutta ei missään nimessä niin paljon, että pystyisi varmistelemaan. Silloin tulee äkkiä virheitä. Ralli on tehty täysiä ajettavaksi ja sillä tavalla pitää huomenna lähteä ajamaan.

Suninen haikailee paluuta takaisin pääluokkaan ja uuden Rally1-hybridiauton rattiin. Kauden avauskisasta mahdollisesti saavutettu luokkavoitto olisi kova näyttö suomalaisen osaamisesta.

– Olemme heti näyttäneet, että voimme ajaa voitoista ja hyvällä vauhdilla. Voitto olisi hyvä näyttö, ja uskon, että se olisi myös tiimille tärkeää.

Rovanperän ja Sunisen lisäksi myös Sami Pajari on kiinni luokkavoitossa Portugalissa. Pajari johtaa WRC3 Junior -luokkaa liki kuuden minuutin erolla ennen toista suomalaiskuskia Lauri Joonaa. Kolmantena oleva Viron Robert Virves on jäänyt suomalaisista noin 20 minuuttia, joten junioreiden ykköspokaali on erittäin vahvasti matkalla Suomeen.  

Katso alapuolelta Teemu Sunisen haastattelu lauantain ajopäivän jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat