Quantcast

Marcus Grönholmin tiimille jättipotti MM-osakilpailussa!

Timur Timerzjanov
Timur Timerzjanov. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Marcus Grönholmin johtama GRX-tiimi sai lähes täydellisen tuloksen rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Belgiassa sunnuntaina.

Ensimmäistä kertaa legendaarisella Span radalla ajettu kilpailu päättyi GRX:n venäläiskuljettajan Timur Timerzjanovin voitonjuhliin. Timerzjanov starttasi finaaliin kolmannesta lähtöruudusta, mutta hän otti kärkipaikan haltuunsa ensimmäisen mutkan jälkeen.

Voitto oli Grönholmin tiimille ja samalla myös Timerzjanoville ensimmäinen MM-sarjassa. Timerzjanov karjui riemusta ajettuaan ykkösenä maaliin.

– En voi kuvailla tätä sanoin. En voi uskoa tätä, Timerzjanov sanoi.

GRX-talli sai myös toisen palkintosijan Belgiasta, kun Joni Wiman ajoi kolmanneksi finaalissa. Wiman lähti finaaliin toisesta ruudusta, mutta hän putosi ensimmäisen mutkan jälkeen viidenneksi. Wiman pääsi kuitenkin loistavaan vauhtiin Hyundaillaan ja nousi palkintokorokkeen alimmalle paikalle.

Grönholmin manageroima Wiman ei ole juurikaan kilpaillut viime vuosina, mutta hän oli loistavassa vauhdissa koko viikonlopun.

– Minulla on sekalaiset tunnelmat. Yritin nousta kärkeen ensimmäisessä mutkassa, mutta päädyin lähelle seinää. On kuitenkin uskomatonta päästä palkintokorokkeelle, Wiman hehkutti.

Wiman kilpaili vasta toista kertaa MM-osakilpailussa. Edellisen kerran Wiman oli mukana Kanadan osakilpailussa 2014. Wimanille ei ole toistaiseksi tiedossa muita MM-osakilpailuja tällä kaudella, mutta tämän viikonlopun suoritukset tuonevat lisää näyttöpaikkoja suomalaiselle.

GRX-tallin ykköskuski Niclas Grönholm ei pystynyt osallistumaan Span osakilpailuun, koska häneltä leikattiin umpisuoli viime viikonloppuna.

Marcus Grönholmin GRX-tiimi on tiimipisteissä toisena vain yhden pisteen päässä Team Hansenista. Hansenin veljeksistä Timmy Hansen sijoittui kilpailussa neljänneksi.

Myös MM-sarjan RX2-luokassa saatiin syy suomalaisjuhlaan, kun Jesse Kallio ajoi toiseksi. Sami-Matti Trogen sijoittui neljänneksi.

MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Silverstonen radalla Englannissa.

Belgian osakilpailun finaalin tulokset:

1. Timur Timerzjanov 3.21,352
2. Andreas Bakkerud 3.23,354
3. Joni Wiman    3.24,054
4. Timmy Hansen   3.26,772
5. Janis Baumanis  3.28,960
6. Liam Doran    3.37,725

 

Lue myös nämä

 • Uusimmat