EK13: Loeb nousi aivan Ogierin kantaan – Suninen otti niskalenkin Lapista

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Toyotan Ott Tänak johtaa 29,8 sekunnin erolla Chilen MM-rallia, kun ajamatta on enää kolme erikoiskoetta.

Tänak on karkuteillä, mutta toisesta sijasta käydään kovaa vääntöä 15 edellistä mestaruutta voittaneiden Sebastien Ogierin ja Sebastien Loebin välillä. Loeb oli sunnuntain avauserikoiskokeella nopeampi ja nousi vain 1,1 sekunnin päähän maanmiehestään.

– Annoin ihan kaikkeni, kuten aina. Katsotaan, miten tämä taistelu päättyy, Ogier sanoi erikoiskokeen maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

– Pätkä ei ollut meiltä täydellinen. Oli vaikeaa löytää rytmiä. Tein pari pientä virhettä, Loeb puolestaan totesi.

Fordin Teemu Suninen kukisti Citroenin Esapekka Lapin 13. erikoiskokeella 3,5 sekunnilla ja otti viidennen sijan entistä tukevammin haltuunsa. Sunisen etumatka on 13,8 sekuntia. Toinen Ford-kuski Elfyn Evans on kokonaistilanteessa tukevasti neljäntenä.

Lauantain viimeisellä erikoiskokeella keskeyttänyt Jari-Matti Latvala jatkoi kilpailua Ralli2-säännön turvin. Latvalalla on hankala tehtävä etuautona.

Katso alta tilanne, joka johti Latvalan keskeytykseen. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262578″ ap mute floating=”1″ ]

– Halusin todella podiumin, joten puskin todella kovaa. Sellaista se on, kun ottaa riskejä. Olen pahoillani tiimin puolesta. Nyt tavoitteeni on olla nopea Power Stagella, Latvala ruoti vielä eilistä takaiskua.

Latvala oli hyvässä vauhdissa sunnuntain avauspätkällä jääden tallikaverinsa Kris Meeken pohja-ajasta vain neljä kymmenystä.

Kalle Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa sekä on nopein R5-kuljettaja ennen Citroenin Mads Östbergia. Kaksikon välinen ero on 32,8 sekuntia suomalaisen hyväksi.

Sunnuntaina Chilessä ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.