Quantcast

Marcus Grönholmin suojatti sai yllättävän komennuksen Yhdysvaltoihin

Joni Wiman
Joni Wiman. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Marcus Grönholmin manageroima Joni Wiman pääsee pitkästä aikaa kilpailemaan rallicrossin kansainvälisillä areenoilla.

Yhdysvaltalainen Subaru Motorsports USA -talli ilmoitti tiistaina, että Wiman kilpailee tallin kuljettajana Pohjois-Amerikan ARX-sarjan kahdessa viimeisessä osakilpailussa. Wimanin lisäksi myös rallicrossin tämän kauden maailmanmestaruudesta taisteleva Andreas Bakkerud sai kahden kilpailun komennuksen rapakon taakse.

Subarun ykköstähti ja ARX-sarjan mestaruutta puolustava Scott Speed loukkaantui elokuussa Nitro World Games -tapahtumassa. Jenkkikuskilla on edessä pitkä toipilasloma selkävammasta, minkä vuoksi Subaru etsi tuuraajia talliinsa.

– Koko talli tukee Scottia ja odotamme sitä, että voimme toivottaa hänet tervetulleeksi takaisin ensi kaudella. Toisaalta Andreas ja Joni kuuluvat maailman parhaiden rallicross-kuljettajien joukkoon. Olemme innoissamme, että saamme heidät kilpailemaan Chrisin (Atkinsonin) ja Patrikin (Sandell) rinnalla ja voimme näyttää vielä enemmän rallicross-lahjakkuuksia yhdysvaltalaisille faneille, Subarun Yhdysvaltain moottoriurheilupomo Bill Stokes hehkuttaa.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Wiman ja Bakkerud pääsevät kilpailemaan 600-hevosvoimaisilla Subaru WRX STI -autoilla jo tulevana viikonloppuna Austinissa. Kauden päätöskilpailu ajetaan ensi viikolla Ohion osavaltiossa.

Marcus Grönholmin manageroima Joni Wiman ei ole juurikaan päässyt kilpailemaan viime vuosina. Alkukesästä hän sai tilaisuuden näyttää taitonsa, kun hän tuurasi sairauslomalla ollutta Niclas Grönholmia kahdessa rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa.

Wiman osallistui toukokuussa Belgian ja Britannian MM-osakilpailuihin Grönholmin johtaman tiimin kalustolla. Wiman ajoi Belgiassa upeasti kolmanneksi, mutta Britanniassa tie päättyi semifinaalin kolarointiin.

Wiman voitti Global RallyCross -sarjan mestaruuden vuonna 2014. Suomalaispilotti kilpaili Yhdysvalloissa kauden 2016 loppuun saakka.

Lue myös nämä

  • Uusimmat