Marcus Grönholm ottaa mittaa rallicross-mestarista

Marcus Grönholm. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm hyppää kilpa-autoon ensi viikolla Ruotsin Höljesissä järjestettävän rallicrossin MM-osakilpailun yhteydessä.

Grönholm, 51, on ilmoittautunut mukaan Crosscar Star Challenge -kilpailuun, jossa hän saa vastaansa muun muassa rallicrossin 14-kertaisen Euroopan mestarin Kenneth Hansenin. Crosscar-autoilla ajettavassa kisassa nähdään myös rallin MM-sarjastakin tuttu norjalaiskuljettaja Henning Solberg.

Grönholm ajoi edellisen kerran kilpaa helmikuussa järjestetyssä Ruotsin MM-rallissa, jossa hän kilpaili Toyota Yaris WRC -autolla. Hansenin viime kilpailusta on vierähtänyt pidempään – ruotsalaislegenda ajoi edellisen kisansa vuonna 2012 Ruotsin rallicross-sarjassa.

Grönholm kilpaili MM-ralliuransa jälkeen rallicrossin parissa ja teki debyyttinsä 2008 juuri Höljesissä, missä hän nappasi EM-osakilpailuvoiton ennen toiseksi ajanutta Hansenia. Grönholmin rallicross-ura päättyi vuoden 2012 X Games -tapahtumassa sattuneeseen onnettomuuteen.

Inkoolaisen pyörittämä GRX-talli on kilpaillut viime kausina rallicrossin MM-sarjassa. Myös Hansenilla on MM-rallicrossissa oma tiimi, joka on tallien MM-sarjan kärjessä ennen GRX:ää.

Höljesin kisaviikonloppu järjestetään 5.-7. heinäkuuta. Crosscar Star Challenge -kilpailu on ohjelmassa perjantaina 5. heinäkuuta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja