Tommi Mäkinen aloittanut neuvottelut tähtikuskinsa kanssa – ”Jari-Matin tilanne katsotaan syksyllä”

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan WRC-tallin tähtikuljettaja Ott Tänak haluaa tehdä jo kesätauon aikana päätöksen jatkosuunnitelmistaan rallin MM-sarjassa.

Tänak on osoittautunut todelliseksi kultakimpaleeksi Tommi Mäkisen johtamalle Toyotalle, jonka nykyinen sopimus virolaiskuljettajan kanssa päättyy tähän kauteen. Tänak on ollut tällä kaudella MM-sarjan ylivoimaisesti nopein kuljettaja, mutta hän on myös menettänyt arvokkaita MM-pisteitä teknisiin murheisiin.

Tänak nousi MM-sarjan kärkeen edellisessä osakilpailussa Sardiniassa, vaikka voitto lipesi hänen käsistään viimeisellä erikoiskokeella Toyota Yaris WRC -auton ohjaukseen iskeneen vian vuoksi. Pari kuukautta sitten Argentiinan rallissa Tänak puolestaan putosi voittokamppailusta sähkövian vuoksi.

Virolaistähti on painottanut, että hän haluaa olla ensi kaudella ”parhaassa mahdollisessa paikassa” taistellakseen kuljettajien maailmanmestaruudesta. Toyota on tarjonnut Tänakille huippunopean auton, mutta menopelin luotettavuus ei ole ollut paras mahdollinen. Tämä varmasti painaa vaakakupissa, kun Tänak pohtii jatkoaan.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tänakille löytyisi ottajia muistakin tiimeistä. Esimerkiksi saarenmaalaisen edellinen työnantaja M-Sport Ford on ilmoittanut, että se havittelee Toyota-kuskia takaisin kokoonpanoonsa.

Toyota ja Tänak ovat jo tehneet ensimmäisiä tunnusteluja mahdollisesta jatkosopimuksesta.

– Olemme jo hivenen keskustelleet Ottin kanssa, koska hän haluaa sopimuksen selväksi mahdollisimman pikaisesti. Se asia katsotaan ensin ja sen jälkeen katsotaan Jari-Matin ja Krisin tilanne syksyllä, Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen kertoo Rallit.fille.

Tänakin tavoin myös Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken sopimukset päättyvät kauden 2019 lopussa. MM-sarjan kokenein kuljettaja Latvala on kertonut halustaan jatkaa uraansa, mutta tuurilaisen tämän kauden esitykset ovat olleet alavireisiä.

Latvala on ollut useassa kilpailussa mukana kärkikamppailussa, mutta suomalaiskonkarin kisat ovat kaatuneet virheisiin tai tekniikkamurheisiin. MM-pisteissä hän on vasta kymmenentenä peräti 110 pisteen päässä Tänakista. Latvala ei ole yltänyt tällä kaudella kertaakaan palkintokorokkeelle.

Viime kaudella Latvala onnistui kääntämään kurssinsa nousuun Suomen MM-rallista lähtien. Loppukauden aikana Latvala otti yhden voiton, ajoi neljästi palkintokorokkeelle ja nousi loppupisteissä neljänneksi.

Rallin MM-kausi jatkuu Suomen MM-rallilla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Meillä on yleensä ollut hyvä auto Suomessa. Kaikki tiimit tekevät koko ajan töitä ja niin mekin teemme. Meille tuli hieman ekstratöitä Sardinian rallin jälkeen, sillä meidän pitää selvittää auton ohjausongelmat. Samalla jatkamme normaalia valmistautumistamme Neste-ralliin, Mäkinen sanoo.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja