Quantcast

M-Sport Fordilla vain yksi pieni valopilkku – ”Nyt odotamme Suomen MM-rallia”

M-Sport Fordin tulos jäi laihaksi viime viikonloppuna ajetussa Viron MM-rallissa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittitiimin kuljettajista pistesijoille ylsi vain Adrien Fourmaux, joka kuittasi seitsemännen tilan haastavissa olosuhteissa ajetusta sorakisasta. Tiimin ykköskuljettaja Craig Breen keskeytti kisassa kertaalleen, kun taas Pierre-Louis Loubet ja Gus Greensmith joutuivat jättämään rallin kokonaan kesken viimeisenä ajopäivänä.

Ford Puma Rally1 -auton vauhdista on nähty väläyksiä tämän kauden aikana, mutta kunnon tuloksia ei ole tullut toivotulla tavalla. Virossa yhden pohja-ajan ajanut Fourmaux oli tiimin ainoa valopilkku, tosin vain pieni sellainen.

– On reilua sanoa, ettei tämä ollut meidän viikonloppumme. Mutta suorituskyvyn puolesta saimme mukaamme jotain positiivista, tallipomo Richard Millener summasi.

– Craig pystyi alun huono-onnisen tilanteensa jälkeen palaamaan vahvasti lauantaiaamuna ja jatkamaan vauhtinsa parantamista autossa. Adrien teki samoin. Oli mukavaa nähdä, että hän alkoi löytää luottoa autoon ja pystyi ajamaan niistä sijoista, joita tiedämme hänen pystyvän saavuttamaan.

Fourmaux’n kuluva kausi oli sujunut surkeasti ennen Viron rallia. Saldona oli useita virheitä ja keskeytys peräti viidessä kisassa.

– Tämä oli vahva ralli minulle, sillä kilpailin Virossa ensimmäistä kertaa pääluokan autolla kokeneita kuljettajia vastaan. Voin olla erittäin tyytyväinen vauhtiini, jolla olin taistelemassa viidennestä sijasta, ranskalaiskuljettaja kertoi.

M-Sportilla on ollut tänä vuonna perustavanlaatuinen ongelma: tallin kuljettajat eivät ole pystyneet tekemään kunnon tulosta. Varsinkin Breeniin kohdistui kovat odotukset ennen kautta, mutta tähän mennessä irlantilainen on saalistanut vain kaksi palkintokorokepaikkaa.

– Nyt odotamme parin viikon kuluttua ajettavaa Suomen MM-rallia, tallipomo Millener sanoi.

– Olen valmis Suomen ralliin. Auto tuntuu hyvältä, joten toivottavasti pystymme siellä hyvään tulokseen, Breen komppasi.

Suomen MM-ralli ajetaan 4.-7. elokuuta.

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat