Quantcast

WRC-talli aloitti jo testaamisen Suomen MM-rallia varten

Hyundain tähtikuljettajat eivät jääneet lepäilemään sunnuntaina päättyneen Viron MM-rallin jälkeen.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai ei saanut Virosta haluamaansa menestystä. Ott Tänak oli yksi kisan suosikeista, mutta virolainen taipui kotikisassaan kolmanneksi. Toyota nappasi sorakisasta kaksoisvoiton MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän ja walesilaisen Elfyn Evansin johdolla.

Hyundain suorituskyky ei riittänyt Toyotan vauhtiin Etelä-Virossa. Tiimi suuntasikin Tartosta suoraan kohti pohjoista ja Jämsää, missä sijaitsee Hyundain testialue.

– Vauhdin puolesta olimme jäljessä edellämme olleita autoja, mikä on turhauttavaa. Voitimme vain yhden erikoiskokeen, mikä antaa hyvän kuvan tilanteestamme, Hyundain tallipäällikön tehtäviä hoitava Julien Moncet totesi.

Hyundai-kuljettajista Thierry Neuville testasi tallin i20 N Rally1 -hybridiautoa tiistaina Jämsässä. Myös Tänak pääsee tällä viikolla kilpurin puikkoihin Keski-Suomessa.

– Seuraavina päivinä olemme testialueellamme Suomessa kehittämässä ja testaamassa autoa. Yritämme saada säädöt kohdalleen seuraavaa kilpailua varten ja ymmärtää, mihin suuntaan meidän täytyy mennä auton perusasioiden kanssa, Moncet kertoi Autosportille.

Katso alta video Neuvillen testistä.

Hyundai aloitti täksi kaudeksi tulleen Rally1-hybridiautonsa kehittämisen muita talleja myöhemmin. Se on näkynyt tämän vuoden tuloksissa. Valmistajien MM-sarjassa Toyota on jo 87 pisteen karkumatkalla.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Olemme olleet koko ajan jäljessä ja meillä on ollut useita luotettavuusongelmia. Nyt meidän pitää satsata enemmän kehitystyöhön, Moncet myönsi.

Toyota testaa tällä viikolla Belgian osakilpailua varten ja aloittaa valmistautumisensa kotoisaan ”Jyskälään” myöhemmin. Suomen MM-ralli järjestetään 4.-7. elokuuta.

Juttua muokattu 20.7. kello 22.01: Hyundai ei ajakaan toista testirupeamaa ennen Suomen MM-rallia, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Katso alta Viron MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat